Food

Food HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen

Onze bedrijfsopleidingen in de Food komen tot stand in nauwe afstemming met partners en opdrachtgevers, zoals NIZO en N&S. Vakdocenten van HAS Hogeschool en gastdocenten uit het bedrijfsleven verzorgen de lessen en excursies. Zij dagen cursisten elke keer weer uit de aangereikte kennis en de getrainde vaardigheden direct toe te passen.

Onze insteek is ‘leren moet op werken lijken’. Dat betekent dat de realiteit en toepassing van kennis altijd centraal staan. Toepassing kan in de eigen werkzaamheden en in de HAS-faciliteiten zoals de Voedingsmiddelenhal, het Food Design Centre of de Proeffabrieken (Bakkerij, Slagerij en Groentesnijderij). Daarnaast maken werkbezoeken onderdeel uit van de opleidingen en is er veel aandacht voor het trainen van persoonlijke vaardigheden zoals presenteren, discussiëren en het participeren in intervisies.

Overzicht opleidingen en cursussen Food

Voedingsmiddelentechnologie Bedrijfskunde
Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie Open Leergang Waardegericht Leiderschap
Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie Kennismaking MVO in Food (alleen InCompany)
  MVO Expeditie Food & Agribusiness
Kwaliteit en Microbiologie Cursus Succesvol vermarkten van AgriFood producten
Leergang Quality and Business Improvement in Food Leergang actie is reactie in de keten
Dutch School of Quality Cursus Bedrijfskunde in de Voedingsmiddelenindustrie
Cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid Cursus Food & Business Marketing
Cursus Levensmiddelenmicrobiologie HRM en leidinggeven in Agro Food
Cursus Kwaliteit in Bedrijf  
  Food Innovation
Proceskunde Cursus Conceptontwikkeling Food
Opleiding Procesontwikkeling Cursus Packaging Projectmanager
Cursus Proceskunde & Unit Operations Cursus Voedsel-verpakkingsinteractie
Cursus TPM Procesoptimalisatie  
Cursus Procestechnologie & Conserveren Risicomanagement
  Food Defense en Food Fraud
Product(ontwikkeling) Gevareninventarisatie en risicoanalyse; processen
Opleiding Productontwikkeling Gevareninventarisatie en risicoanalyse; grond- en hulpstoffen
Cursus Levensmiddelenchemie Validatie en Verificatie
Cursus Productkunde & Verpakken  
Cursus Product en Gezondheid Algemeen
Cursus Productontwikkeling & Ingrediënten Cursus Insectenproductie
  Trendcollege Kennismaking met de Insectenketen
Zuivel Sectorcursus Food voor financiële dienstverleners
All about milk - Cursus Basis Zuiveltechnologie Deficiëntiecursus Scheikunde
Cursus Zuiveltechnologie Cursus Rekenvaardigheid
Online basiscursus Zuivel Masterclass Voedseltransitie
  Cursus Statistiek in de voedingsmiddelenindustrie
Bakkerij  
Cursus Basis Bakkerijtechnologie Vlees
Cursus Bakkerijtechnologie Cursus Basis Vleestechnologie
  Cursus Vleestechnologie
   
  Dranken
  Cursus Basis Drankentechnologie