Debatsessie de Rode Hoed bij HAS Hogeschool: It’s the food, my friend!

Nieuwe zesdelige debatreeks vanuit Stichting CLM en de Rode Hoed met als thema:  ‘It’s the Food, my friend!’ onder leiding van Felix Rottenberg over de toekomst van de landbouw en ons voedsel. Op 8 april komt de debatreeks ‘op locatie’ naar  HAS Hogeschool. Het debat start om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur met een netwerkborrel en Proeverij met o.a. lupinevarkensvlees en ’vlees’ van de vegetarische slager door Food Design & Innovation studenten.

THEMA: Vernieuwers in landbouw en voedselketen (1): Duurzame vlees/eiwitproductie

De productie van soja uit Zuid Amerika voor onze vleesindustrie ligt onder vuur vanwege ontbossing, gentech en grootschalig gebruik van herbiciden. Niet iedereen vindt de Round Table on Sustainable Soy een bevredigende oplossing. Hoe kunnen we productie van eiwitrijk veevoer regionaliseren? Wat zijn de kansen voor plantaardige eiwitrijke voedingsmiddelen? Trouwens, hoe smaken die eigenlijk?

Sprekers & debat met:

  • Anneke van Boven, Onderzoeksraad voor Veiligheid, over de (on)veiligheid in de vleesketen.
  • Annechien ten Have, varkenshouder, over productie van lupinevarkensvlees.
  • Jaap Korteweg, boer en initiatiefnemer vegetarische slager, over lupine en soja als eiwitbron voor vleesvervangers in Nederland.

Schrijf u direct in via ons aanmeldformulier.

Voor de gehele debatreeks, bekijk de website van CLM: http://www.clm.nl/nieuws/debatserie-2014