Eerste paal 'geslagen' Feed Design Lab

Eerste paal geslagen Feed Design Lab

De bouw van Feed Design Lab, het onderzoek- en educatiecentrum voor de diervoerindustrie, is gestart. Vandaag is in het bijzijn van Trudy van Megen (directeur FDL), Jan Loonen (wethouder gemeente Venray), Marco Lier (directeur projectbureau Ooijen-Wanssum) en Arjan Hoppenbrouwers (educatiemanager FDL) de eerste paal “geslagen”.

Feed Design Lab wordt gerealiseerd in de haven van Wanssum. Begin december 2013 is het gebouw klaar en kunnen de machines geplaatst worden. Begin maart 2014 is Feed Design Lab klaar voor de start.
 
Het doel van Feed Design Lab is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van “beter voer”: beter in de zin van gezonde dieren, nieuwe & duurzame grondstoffen en ingrediënten, efficiënte & duurzame productieprocessen en verlaging milieubelasting. In de proeffabriek worden naast onderzoek trainingsactiviteiten georganiseerd voor studenten, operators, chauffeurs, nutritionisten en overige geïnteresseerden in de diervoerindustrie
 
De partners
Initiatiefnemers van Feed Design Lab zijn DSM, HAS Hogeschool, Dinnissen, Imtech en Vitelia.
Partners van Feed Design Lab zijn: Rabobank Horst-Venray, Nuscience, Boerenbond België, CPM, Almex, Adifo, Taminco, Duynie, United Petfood, DPP, Deutsche Tiernahrung, Koerhuis, Coppens Diervoeders, Fransen Gerrits, Boerenbond Deurne, Imagro, Aveve, Gemeente Venray.