HAS Awards categorie Duurzame Samenwerking: RIVM, Nedap en Lucassen

HAS-Year-Event-2016-duurzame-samenwerking

De uitreiking van de HAS Awards komt eraan! Op 16 juni wordt voor de 5e keer het HAS Year Event gehouden. Centraal tijdens het event staat de uitreiking van de HAS Awards. Deze worden uitgereikt in de categorieën Jong Talent, Duurzame Samenwerking en Beroepsopdracht. Per categorie zijn 3 nominaties benoemd, aangedragen door medewerkers binnen onze opleidingen. In de categorie Duurzame Samenwerking zijn dit jaar weer 3 bijzondere organisaties genomineerd:

1. RIVM werkt aan datavisualisatie Atlas Leefomgeving

false

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bevordert de publieke gezondheid en een schoon en veilig leefmilieu. De samenwerking met HAS Hogeschool kwam enkele jaren terug tot stand via de Provincie Noord-Brabant en vindt plaats op verschillende vlakken. Zo heeft de afdeling Milieu regelmatig stagiaires en loopt er momenteel een onderzoeksproject met betrekking tot datavisualisatie. Ook werkt de RIVM samen met studenten aan verschillende webatlassen: de Zorgatlas VZinfo, de Atlas Leefomgeving en de Atlas Natuurlijk Kapitaal.

2. Nedap wil technologieën wetenschappelijk onderbouwen

false

HAS Hogeschool werkt sinds ruim 5 jaar samen met Nedap. Dit beursgenoteerde bedrijf ontwikkelt en levert intelligente technologische oplossingen voor relevante thema’s. Nedap Livestock Management doet dat binnen de veehouderijsector met producten en diensten om stalprocessen te automatiseren op basis van individuele elektronische dieridentificatie. Samen met HAS Hogeschool onderbouwt Nedap wetenschappelijk een aantal van haar ontwikkelde technologieën en algoritmen. Zo deden afstuderende studenten deden recentelijk onderzoek naar gedragssensoren (Nedap Smarttags) om de poot en hals van koeien.

3. Studenten helpen Astilbe van Lucassen naar hoger niveau

false

Vasteplantenkwekerij Lucassen is een partnerbedrijf van HAS Hogeschool, locatie Venlo. Het is een kwekerij van 40 hectare waar op grof maasduinenzand 350 soorten planten gekweekt worden. Het bedrijf richt zich op wortelstokken en kweekt in totaal 6 miljoen planten die via 150 business partners aan klanten over de hele wereld verkocht worden. In 2013 won Lucassen met de Astilbe ‘Look at me’ de gouden medaille voor Beste Nieuwigheid op de vakbeurs Plantarium. Studenten deden binnen een beroepsopdracht onderzoek naar de markt om te kijken waar we de plant het beste konden afzetten. Ook dachten ze na over de naam en een uitbreiding van de lijn.

Bekijk de video’s  van het RIVM, Nedap en Lucassen op www.hasyearevent.nl en stem op jouw favoriet!