HAS Awards categorie Jong Talent: stem op deze bijzondere studenten!

De uitreiking van de HAS Awards komt eraan! Op 16 juni wordt voor de 5e keer het HAS Year Event gehouden. Centraal tijdens het event staat de uitreiking van de HAS Awards. Deze worden uitgereikt in de categorieën Jong Talent, Duurzame Samenwerking en Beroepsopdracht. Per categorie zijn 3 nominaties benoemd, aangedragen door medewerkers binnen onze opleidingen. In de categorie Jong Talent zijn dit jaar weer 3 bijzondere studenten genomineerd:

1. Hannah van Berge en Merel Maas bedenken het concept Pancks!

Hannah en Merel

Hannah van Berge en Merel Maas zijn beiden net afgestudeerd aan de opleiding Food Design & Innovation, maar kwamen elkaar gedurende opleiding niet vaak tegen. Hannah deed namelijk de richting Food Marketing en Merel deed Food Design. Voor hun beroepsopdracht gingen ze samenwerken en ze bleken elkaar perfect aan te vullen. In opdracht van Healthy Bites ontwikkelden zij het concept Pancks!: een groentepannenkoekje voor de out-of-home markt waarmee consumenten ónbewust hun groenteconsumptie verhogen. aHahhSWHet resultaat was zo goed, dat de dames het concept onder begeleiding van Healthy Bites verder gaan optimaliseren en naar de markt brengen.

2. Joshua van Wersch zet eigen bedrijf De Varkenshoederij op

Joshua_vanWersch

Joshua van Wersch woont met zijn ouders in een voormalige boerderij in het Zuid-Limburgse Mechelen en studeert Dier- en veehouderij. Hij studeert af  via de richting Topklas Ondernemen. Omdat hij iets significants wil betekenen voor de wereld en niet stil kan zitten, wilde hij een eigen bedrijf opzetten. Dit werd De Varkenshoederij. Dat betekent dat hij een groep varkens heeft die het gehele jaar buiten lopen op het land. In de lente en zomer lopen ze bijvoorbeeld op grasland,  in de herfst bevinden ze zich op akkers en ruimen de resten van de oogst op. En in de winter ruimen ze het bos op. In Limburg is hij daarmee uniek.

3. Sander Posthumus schrijft trendmagazine voor Croonenburo5

Sander_Posthumus

Sander Posthumus studeert Management van de Leefomgeving richt Stad en streekontwikkeling. Partijen met elkaar verbinden staat binnen deze opleiding centraal. Juist omdat Sander eerst het mbo heeft gevolgd, kan hij goed bruggen bouwen. Sander deed een 4e jaars minor ‘Trendwatching’ op Fontys Hogescholen. Vanuit de minor schreef Sander een trendmagazine voor Croonenburo5, een interdisciplinair bureau met specialisten in ruimtelijke ordening, stedenbouw en architectuur. Binnen dit toegepaste trendonderzoek bracht hij relevante trends voor deze organisatie in kaart en schreef een advies hoe Croonenburo5 op deze trends in zou kunnen spelen.

Bekijk de video’s van Hannah, Merel, Joshua en Sander op www.hasyearevent.nl en stem op jouw favoriet!