HAS, Delphy en Mushroom Valley bieden cursus Mushroom Growing met korting aan

Nederland heeft veel kennis over de paddenstoelenteelt. De internationale markt kijkt graag naar ons als het gaat om expertise op het gebied van teelt, gewasbescherming, oogstactiviteiten, certificering, bedrijfsvoering en winstoptimalisatie. Om deze kennis actief naar die internationale markt te brengen bieden HAS Hogeschool en Delphy een online cursus (SPOC) aan waar mensen van over de hele wereld aan kunnen deelnemen. Sinds kort is ook Mushroom Valley bij de cursus betrokken en heet de cursus officieel ‘Mushroom Valley Online Course: Mushroom Growing’.

Krachten bundelen

Mushroom Valley is een samenwerking die op initiatief van de gemeente Horst aan de Maas is opgericht door ondernemers in de paddenstoelenbranche. Het doel van Mushroom Valley is de wereldwijd opgebouwde economische positie van de regionale paddenstoelenbranche te behouden en te versterken. Door de krachten te bundelen met HAS Hogeschool en Delphy kunnen zij de bedrijven in de paddenstoelensector nóg beter bedienen.

Gezond perspectief

Om spelers op wereldniveau te blijven, moeten deze bedrijven zich namelijk blijven ontwikkelen en onderwijs speelt hierin een belangrijke rol om kennis over de paddenstoelenteelt te behouden en om te kunnen innoveren. "De aangesloten bedrijven zijn kennisconcurrenten in de regio maar het knappe is dat zij in het platform een stukje kennis met elkaar gaan delen", vertelt Jan Janssen van Mushroom Valley. "Ze moeten blijven innoveren. Al is het maar om te komen tot een plukrobot. De uurtarieven worden te hoog dus moeten we op technologiebasis oplossingen zoeken om op die basis de Nederlandse sector een gezond perspectief te bieden."

Samenwerking met Delphy

HAS Hogeschool en Delphy werken al langer samen. Zo bieden de twee partijen samen de cursus Telen met Licht aan en lopen er enkele onderzoeksprojecten in het voltijdonderwijs. Delphy heeft wereldwijd aanzien als het gaat om advisering in de paddenstoelenteelt Zo verzorgt Delphy cursussen en (bij)scholingen voor beginners en gevorderden op het gebied van composteren en teelt. Ook verzorgt het bedrijf de bekende Vakschool Champignonteelt. Daarnaast worden steeds vaker  themacursussen of trainingen op specifieke vakgebieden binnen de teelt gegeven.

Wat is een SPOC?

SPOC betekent Small Private Online Course: de cursus wordt gegeven in een eigen online omgeving. “De cursus is bedoeld voor iedereen die meer over bovenstaande onderwerpen binnen de paddenstoelenteelt wil weten”, vertelt adviseur Anouk van Rossum van HAS Hogeschool. “De insteek is praktisch en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen, van filmpjes en korte artikelen tot praktijkopdrachten en interactie met elkaar en docenten.”

HAS Hogeschool, Delphy en Mushroom Valley kunnen de cursus nu met korting aanbieden: bedrijven betalen in plaats van 795 euro maar 450 euro. Meer weten? https://has.nl/en/training/online-course-mushrooms