HAS Hogeschool reikt 12.500ste hbo-diploma uit aan studente Gerie Pouwels

Vandaag werd bij de HAS het 12.500ste diploma uitgereikt aan Gerie Pouwels, studente Dier- en veehouderij en cum laude afgestudeerd. “Gerie staat symbool voor wat het betekent een diploma op hbo-niveau te hebben”, zei Jan Denissen, lid College van Bestuur van de HAS. “Ze staat met 2 benen in de beroepspraktijk, heeft goed leren samenwerken en vraagstukken oplossen, is betrokken bij haar omgeving wil haar talenten optimaal inzetten om iets te doen waar de praktijk mee verder kan, om verschil te maken.” Gerie heeft thuis een melkveehouderij en is helemaal gek van koeien. Daarom kreeg zij bij deze gelegenheid een prachtig schilderij met een koe erop cadeau.

Liefde voor vee

Lector Annet Roodenburg bracht eerder al een bezoek aan Gerie en haar familie op hun melkveehouderij in Weert en sprak met hen over hun liefde voor het vee en het produceren van kwalitatief hoogstaande melk. De familie vindt dat zij als melkveehouder de maatschappelijke rol hebben om op een verantwoorde manier een goed product neer te zetten. Want iedereen wil immers gezond eten op z’n bord. Lees hier het volledige interview.

HAS Hogeschool 12.500ste diploma

Gerie Pouwels (r) tekent haar diploma.

HAS 70 jaar

In het studiejaar 2017-2018 viert HAS Hogeschool haar 70-jarig bestaan. In die 70 jaar heeft de instelling zich weten te ontwikkelen tot een persoonlijke en praktijkgerichte tophogeschool. Docenten en studenten werken samen met bedrijven in real-life projecten aan innovatieve oplossingen voor vandaag en morgen. Door het continu prikkelen en ontwikkelen van talenten kan de hogeschool zo iets wezenlijks bijdragen en met haar partners bouwen samen aan een sterke agrofood- en leefomgevingsector. Het uitreiken van het 12.500ste diploma is een mooie mijlpaal die samenvalt met dit jubileum.

3200 studenten, 500 diploma’s

HAS Hogeschool is een hogeschool met 3200 voltijdstudenten die studeren aan zowel Nederlandstalige als Engelstalige bacheloropleidingen. Jaarlijks ontvangen ongeveer 500 studenten hun hbo-diploma. Via HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen volgen daarnaast 300 cursisten verschillende bedrijfsopleidingen en is de instelling actief op het gebied van onderzoek en advies. Bij de HAS werken 450 medewerkers.

HAS Hogeschool 12.500ste diploma

Alle afstudeerders van de opleiding Dier- en veehouderij.

Aanbod voltijd bachelors

Bedrijfskunde en agribusiness, Dier- en veehouderij, Food Innovation, Geo Media & Design, Management van de Leefomgeving, Milieukunde, Toegepaste Biologie, Tuinbouw en akkerbouw en Voedingsmiddelentechnologie, International Farm Management, International Food & Agribusiness en Horticulture & Business Management.