HAS Hogeschool start nieuwe cursus Smart & Clean Beheer van sportvelden/golfbanen

HAS Hogeschool heeft de afgelopen periode in samenwerking met de Enk Groen & Golf nieuwe kennis ontwikkeld ten aanzien van precisiebeheer op golfbanen en sportvelden. Om deze kennis ook over te brengen op haar medewerkers heeft de Enk Groen & Golf aan HAS Hogeschool gevraagd haar hoofdgreenkeepers op te leiden. De eerste groep van 15 hoofdgreenkeepers heeft met inmiddels met succes het traject doorlopen.

Slimmer en schoner beheren

De nieuwe manier van werken, zorgt ervoor dat greenkeepers de Nederlandse velden slimmer en schoner kunnen beheren. Een ontwikkeling die voor de gehele branche een stap vooruit in duurzaamheid en efficiency betekent. HAS Hogeschool biedt daarom op basis van bovenstaande ervaringen de nieuwe cursus Smart & Clean Beheer aan voor iedereen die werkzaam is in de sport c.q. golfsector en een stap wil zetten naar toekomstbestendig duurzaam beheer.

Inhoud cursus Smart & Clean Beheer

Deze cursus behandelt de innovaties op het gebied van Smart & Clean sportvelden/golfbaanbeheer. De nieuwste inzichten en technieken worden vertaald naar de eigen praktijk.

Lesdag 1

  • Groei en ontwikkeling van een gezonde plant
  • Monitoring van de kwaliteit 
  • Sturen op data 

Lesdag 2

  • De grasmat en verschillen in het onderhoud
  • Precisietechnieken voor een effectief en efficiënt resultaat 
  • Robotisering in het onderhoud 

Uitgebreide informatie over het complete cursusaanbod is te vinden op haskennistransfer.nl.