HAS Hogeschool in Venlo sluit partnerschap met Grow Group

HAS Hogeschool in Venlo heeft Plantenkwekerij Grow Group  - één van de grootste plantenkwekers van Nederland met 4 vestigingen in Nederland en 20 vestigingen over de rest van de wereld -  benoemd tot partnerbedrijf. Grow Group zal fungeren als partner op het gebied van marketing, innovatie en procesoptimalisatie. Dit door het beschikbaar stellen van verschillende faciliteiten binnen het bedrijf, maar ook door middel van stages en gastcolleges voor studenten van de HAS. Dit met als doel het onderwijs zoveel mogelijk te laten aansluiten met de praktijk, tot wederzijds voordeel voor het bedrijf en de studenten.

Specialist in groenteplanten

Grow Group is ruim 60 jaar specialist in het opkweken van groenteplanten voor de teelt onder glas en in de vollegrond. Ook is zij een gedreven en betrouwbare leverancier van biologische planten en sierteeltproducten. Door haar jarenlange ervaring en dankzij de deskundigheid van haar medewerkers, hoort Grow Group tot de belangrijkste spelers in de nationale en internationale plantenteelt.

Realistische test omgeving

Voor studenten die worden opgeleid op het gebied van tuinbouw, is het interessant om bij een internationaal opererende leverancier van groentenplanten in de keuken te mogen kijken en een bijdrage te kunnen leveren aan interessante uitdagingen binnen dit bedrijf. Voor studenten zijn er diverse terreinen waarop gewerkt kan worden, zoals marketing, innovatie, teeltoptimalisatie, haalbaarheidsstudies, kwaliteitsborgingssystemen, hygiëneprotocollen etc. Grow Group is door de brede en internationale oriëntatie, alsmede door de specifieke kennis en ervaring op het gebied van uitgangsmateriaal uitermate geschikt om te fungeren als partner voor HAS Hogeschool.

HAS Hogeschool in enlo heeft inmiddels zo´n 75 partnerbedrijven. Lees er hier meer over.

Fotobijschrift: Hans Grootscholten en Frans van Leijden (HAS Hogeschool) tekenen de samenwerkingsovereenkomst.