HAS ontwikkelt cursus Stadslandbouw

Stadslandbouw

In deze cursus komen de verschillende vormen van stadslandbouw aan bod en hoe projecten van initiatiefnemers tot een succes kunnen uitgroeien.

De onderwerpen die aan bod komen:

  • Groen in de stad: Je leert anders kijken naar groen in je stad. Wat bedoelen we met Groen in de stad en waarom is het belangrijk. Je krijgt best practise voorbeelden van gemeenten die succesvol zijn in stadslandbouw. Je hoort wat hun succesfactoren zijn en hoe zij georganiseerd zijn.
  • Verdieping in stadslandbouw: Wat is stadslandbouw, wat zijn toepassingsmogelijkheden? Wie is erbij betrokken? Voor wie levert het wat op? Wat is de maatschappelijke waarde van stadslandbouw en hoe reken je dat uit? Op dit soort vragen geven we antwoord. Experts uit het gebeid van stadslandbouw vertellen hun bevindingen uit de praktijk en uit onderzoek.
  • Samenwerken met de gemeente: Hoe faciliteert een gemeente de initiatieven van burgers, bedrijven en stichtingen? Wie heeft welke verantwoordelijkheid en wie neemt de leiding? De antwoorden op deze vragen zijn niet eenduidig. Dé oplossing is er niet, maar moet gezocht worden binnen de kaders en regels van elke gemeente. Het helpt om van elkaar te weten welke wensen er zijn en om te horen hoe andere gemeenten het hebben georganiseerd. 
Duur van de opleiding: 
2 dagen, met een tussenpose van maximaal 2 weken. 
 
Investering:
€ 975,-
 
Wanneer:
Eerste mogelijkheid: januari 2014
Tweede mogelijkheid februari 2014
Exacte data worden snel bekend gemaakt.