HAS reikt certificaten uit aan Tuinbouwondernemers Bommelerwaard

Op donderdag 14 maart hebben 16 tuinbouwondernemers uit met name de Bommelerwaard  hun certificaat bedrijfskunde voor de tuinbouw  in ontvangst genomen.

Dit opleidingstraject, uitgevoerd door HAS Hogeschool, is geïnitieerd door diverse partners uit de sector te weten Goesten en Opdam, Rabobank Altena-Bommelerwaard, Fidus advies en mede mogelijk gemaakt door het programma ‘Leren en innoveren in de (glas)tuinbouw’ van de provincie Gelderland. Het programma was succesvol en er start een nieuwe groep in september 2019.

Ondernemers geven aan dat het ze even uit de dagelijkse praktijk haalt om op gezette momenten na te denken over de toekomst van het bedrijf. Dit is belangrijk geven de ondernemers aan om een duurzaam, toekomstbestendig bedrijf te realiseren. “Ondernemen zoals de generatie(s) gedaan hebben, heeft veel opgeleverd maar ik wil mijn eigen weg bewandelen, mijn eigen keuzes maken en mijn eigen passie volgen. Hier heb ik hulp bij nodig. Deze opleiding heeft mij de inzichten gegeven. Het bijbehorend assessment, samen met de lessen heeft mij doen besluiten om ook na deze opleiding verder te gaan met een individuele coach om mijn bedrijf en mezelf verder te ontwikkelen”, aldus een cursist van de opleiding.

De diplomering werd bijgewoond door (gast)docenten en partners en vertegenwoordigers van de opleiding. Deze geslaagden tuinbouwondernemers geven de verdere professionalisering van de sector weer een extra impuls!

Dit was de 1e  cursus in de Bommelerwaard. Met enkele aanpassingen aan het programma starten we een nieuwe groep in september 2019.

Ook interesse om de bedrijfsopleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw te volgen? Kijk dan op onze opleidingenpagina voor meer informatie.