HAS studente wint tweede prijs Bachelor’s Award 2015

Meat green

Studente Anne Lyskawa (Food Design & Innovation) heeft op 12 juni de tweede prijs gewonnen bij de uitreiking van de Bachelor’s Award met haar product MeatGreen; een burger van 50% vlees en 50% groente voor de vleesminderende consument. Haar presentatie werd zelfs beoordeeld als de beste van de in totaal zeven presentaties die werden gepresenteerd tijdens een mini-symposium in Corpus Experience te Oegstgeest.

Meat green Sanne

Uit het juryrapport

“De jury is onder de indruk dat deze student het gehele project in haar eentje heeft gedaan", staat in het juryrapport. "Tijdens haar presentatie komt ze sterk over en het is duidelijk dat ze het concept goed heeft uitgedacht. De doorkijk naar de toekomst, over de doorontwikkeling van het product vindt de jury een mooie toevoeging.”

Het concept MeatGreen volgens Anne

“MeatGreen sluit aan bij de behoeften van consumenten die gezonder en bewuster willen eten maar toch elke avond een lekker stukje vlees bij de maaltijd willen", zegt Anne. "‘MeatGreen’ is een burger die bestaat uit 50% vlees en 50% groenten. MeatGreen zorgt ervoor dat mensen minder vlees en meer groenten eten. Door een kleinere hoeveelheid vlees te mengen met groenten heeft men toch het gevoel van een normale portie vlees, zonder dat het zo belastend is voor het milieu!”

Zelf meer weten over conceptontwikkeling? Bekijk onze cursus Conceptontwikkeling Food