Nieuw online Engelstalig cursusaanbod op het gebied van plantenfysiologie

Plantfysiologie

Vanaf februari 2018 is er bij HAS Hogeschool een nieuw online Engelstalig cursusaanbod op het gebied van plantenfysiologie. Cursisten van over de hele wereld kunnen daardoor deelnemen aan de opleiding die in het teken staat van het functioneren van planten en hoe ze reageren op veranderingen van omgevingsfactoren als licht, water en bodem.

Inzichten in de plantenfysiologie

De trend is meer met minder. Wij vragen steeds meer van onze gewassen, meer opbrengst, hogere kwaliteit, tegen lagere input. Het hebben van voldoende kennis van het functioneren van de plant en dus van plantenfysiologie is essentieel voor een optimale teeltaansturing. In de opleiding Plantenfysiologie komen de verschillende aspecten van plantenfysiologie aan bod. Plantenfysiologie is opgezet voor iedereen die te maken heeft met de productie van planten. De online cursus geeft kennis en inzichten in de plantenfysiologie die nodig zijn om onderbouwde keuzes te maken in het optimaliseren van het teeltproces.

5 modules

De online cursus Plantenfysiologie bestaat uit 5 modules van elk 3 studiebelastingsuren.. De modules zijn: fotosynthese, waterhuishouding, regulatie van groei en ontwikkeling, celdeling en erfelijke eigenschappen, en bodem en bemesting.

Sociaal online leren met een praktische insteek

De online cursussen bij HAS Hogeschool onderscheiden zich van standaard e-learning cursussen door de interactie met andere deelnemers en docenten. Cursisten kunnen op die manier overleggen en samenwerken terwijl docenten het geheel monitoren en bijsturen waar nodig. Zo leren cursisten niet alleen van het cursusmateriaal en de docenten, maar ook van elkaar. De insteek is praktisch en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen: van filmpjes en korte artikelen tot praktijkopdrachten.

Meer informatie vind je op de website van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen