Optimaliseren en kosten besparen in agro en food logistiek

Agro en food bedrijven opereren steeds meer internationaal. De groei vindt mede plaats door overname van bedrijven in het buitenland. Daarmee krijgt men de beschikking over locaties in verschillende landen. Zo beschikt het bedrijf over expeditie locaties in Nederland, België en Duitsland. De buitenlandse klanten worden beleverd vanuit landelijke expeditie locaties. Deze klanten hebben specifieke eisen waarop vestigingen zijn ingericht en gecertificeerd. Kortom de operationele processen blijven zoals ze zijn. 
Tot dat vragen gesteld worden: 
Hoe kunnen we onze supply chain beter inrichten?
Hoe kunnen we hiermee op de kosten besparen?

Vraagstuk voor studenten

Deze vraagstukken pakt HAS Hogeschool graag samen met het bedrijf op. Een projectteam met studenten Bedrijfskunde en expert docenten voert het project uit. Een belangrijk onderdeel van het onderzoek vormen de observaties, (diepte-)interviews en groepsdiscussies op de verschillende locaties. Daarnaast analyseert het projectteam beschikbare databestanden van de verschillende locaties.
Modellen zoals het 'Zwaartepunt model' en 'Lean Manufacturing' worden gebruikt voor analyse en het identificeren van verspilling binnen de actuele bedrijfsvoering. 
Samen met de opdrachtgever worden een of twee scenario’s gekozen die verder onderzocht en uitgewerkt worden. Het projectteam verwerkt de inzichten tot een advies waarin de organisatorische aspecten en kostenbesparing gedetailleerd zijn uitgewerkt.
Studenten en expert docenten van HAS Hogeschool voeren jaarlijks logistieke efficiency projecten uit voor opdrachtgevers uit de agro en food industrie.
Begin februari 2020 start de volgende projectronde.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in het aanbieden van een opdracht voor studenten en wil je vrijblijvend verdere informatie? Neem dan contact met ons op via 088-890 3600 of stuur een e-mail naar haskennistransfer@has.nl