Succesvolle aftrap MVO-expeditie Food & Agribusiness op HAS Hogeschool

Succesvolle aftrap MVO Expeditie
Na het succes van de eerste expeditie in 2012, startten op maandag 21 oktober 11 nieuwe bedrijven hun MVO-expeditie. "De kracht zit in de combinatie van individuele aandacht en samen-doen." Het resultaat is een zelfverklaring ISO 26000 die begin 2014 wordt gepubliceerd. Hierin laat elke deelnemer zien hoe het bedrijf MVO volgens ISO 26000 heeft ingevoerd.
 
Bedrijfsvisie op MVO in praktijk
Gedurende de 5 dagen durende expeditie leren de deelnemers met de internationale MVO-richtlijn ISO 26000 te werken. Zo ontwikkelen ze tijdens de expeditie hun eigen bedrijfsvisie op MVO en brengen die in de praktijk. Op deze manier werken zij naar een getoetste zelfverklaring ISO 26000 toe.
 
Individuele aandacht en samen doen
"De kracht zit in de combinatie van individuele aandacht en samen doen," vatte een oud-deelnemer van de MVO-expeditie Food & Agribusiness samen. Dit bleek ook tijdens de eerste dag van de nieuwe expeditie die HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen en MVO Nederland samen organiseren. Tijdens deze dag maakten de 11 deelnemende bedrijven kennis met elkaar. Onder de deelnemers is een mengvoederproducent, bedrijven in de conservenproductie, een kaasproducent en bedrijven in de vlees- en kippenindustrie.
 
Dag 1: De 7 principes van ISO 26000
Ook op deze eerste dag van de expeditie bewees de kracht van het gemengde karakter van de deelnemers zich. Met elkaar leerden ze hoe ze invulling kunnen geven aan de 7 principes van ISO 26000. In ieder bedrijf krijgen de principes al in meerdere of mindere mate vorm. Binnen elk bedrijf op een eigen manier, bijvoorbeeld in een gedragscode. Deelnemers leerden van al deze ervaringen van hun collega-deelnemers.
 
Resultaat begin 2014
De succesvolle aftrap geeft veel vertrouwen in het vervolg van de expeditie. Begin 2014 zullen de resultaten van de expeditie zichtbaar zijn. Dan worden de getoetste zelfverklaringen op het NEN publicatieplatform gepubliceerd.
 
In 2014 organiseren HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen en MVO Nederland een derde MVO-Expeditie in de Food & Agribusiness.