Versmarkt Beej Benders 80e partnerbedrijf HAS Hogeschool, locatie Venlo

Geen A-merken, maar je vindt er toch alles wat je nodig hebt voor een lekker ontbijtje, gezonde lunch, of uitgebreid diner. Versmarkt Beej Benders in Venlo verkoopt juist streekproducten en nieuwe concepten en dat in een smaakvolle omgeving van shop-in-shops. Hun keten is kort: zo komen bijvoorbeeld de mosselen rechtstreeks van de boot en de aardbeien uit Venlo. En ze bieden producenten een eerlijke prijs. Allemaal redenen waarom HAS Hogeschool, locatie Venlo hen graag tot partnerbedrijf rekent. Dit partnerschap is ook nog bijzonder: het is het 80e partnerbedrijf dat nu met de HAS in Venlo samenwerkt.

Co-creatie en living lab voor nieuwe concepten

HAS Hogeschool kijkt uit naar de samenwerking met Beej Benders. “Beej Benders fungeert straks als living lab en co-creatie voor foodconcepten van studenten”, legt vestigingsdirecteur Frans van Leijden uit. “Studenten krijgen de mogelijkheid om er nieuwe foodconcepten te ontwikkelen en te testen en er consumentenonderzoek uit te voeren. Beej Benders sluit goed aan bij onze opleiding Food Innovation. Deze opleiding wordt zowel op onze locatie in Den Bosch als in Venlo aangeboden en in Venlo richten we ons vooral op freshfood-concepten. Beej Benders is hiervoor de perfecte proeftuin.”

Versmarkt, eetplein en restaurant

Beej Benders is opgezet door Plus-ondernemer Geert Benders. De winkel zit in het centrum van Venlo en is sinds november 2016 open. De belevingswinkel bestaat uit verschillende onderdelen: een versmarkt, eetplein en restaurant. Beej Benders koopt zoveel mogelijk direct in bij de boer, teler of producent en maakt verder zoveel mogelijk zelf. Je kunt er koffiedrinken, sushi of pizza eten of lekkere dagverse maaltijd afhalen.

www.beejbenders.nl