Conserveren

Conserveren: hitteconserveren, verpakkingsmethoden en aw-verlagen

In deze cursus krijg je inzicht in het scala van conserveringsmogelijkheden voor het verduurzamen van voedingsmiddelen. Je leert de voornaamste voor- en nadelen en technologische aspecten van de meest gangbare conserveringstechnieken kennen, met het doel om de conservering procesmatig te kunnen sturen.

Inhoud

In deze cursus staat de duurzame productie van levensmiddelen centraal. Hitteconserveren, conserverende verpakkingsmethoden en aw-verlagen worden als technologieën verder uitgediept om veilige levensmiddelen te verkrijgen met de gewenste kwaliteit en houdbaarheid. De fysische, chemische en microbiologische achtergronden van de effecten van verhitten, drogen, vriezen, pH, milde conserveringstechnieken en aw-verlaging op de houdbaarheid en veiligheid van producten komen ook aan de orde.

Voor wie

Procestechnologen die het maximale uit hun foodprocessen willen halen. Foodprofessionals geïnteresseerd in conserveringsmethoden.