Even voorstellen… Lamiaâ Fareh

lamiaa Fareh
Media Folder: 

Wie zijn eigenlijk de docenten van de HAS die professionals uit het werkveld helpen zich verder te ontwikkelen via trainingen, cursussen en leertrajecten? Wie zijn de adviseurs bij wie je terecht kunt met een onderzoeksvraag of die de studenten begeleiden bij een beroepsopdracht om de juiste resultaten te behalen? Iedere HAS Beats stellen we iemand van het team aan je voor. Deze keer is dit Lamiaâ Fareh, projectmanager voor verschillende opleidingen in de domeinen leefomgeving en plant.

Tijdens haar opleiding managementassistente bij het Koning Willem I College ging Lamiaâ in 2006 stagelopen bij HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen. Het leek haar ontzettend leuk om in het onderwijs te werken en de uitstraling van de HAS sprak haar aan. Ze had voor deze studie gekozen omdat ze heel erg van regelen, plannen en organiseren houdt. Ze neemt mensen graag werk uit handen en ze kon bij de HAS goed haar ei kwijt. Na haar stage bleef ze bij de HAS werken.

Anton Jurgens Institute

In 2008 startte de HAS met het Anton Jurgens Institute. Lamiaâ ging dit team versterken op de backoffice. Het was echt pionieren. Het instituut, dat de MBA Business Creation in Food & Health aanbood, moest helemaal vanaf nul worden opgezet. Lamiaâ vertelt dat haar werkzaamheden ontzettend breed waren en dat ze enorm veel van die tijd heeft geleerd.

Nieuwe uitdaging

In 2012 stopte het Anton Jurgens Institute ermee. Na 4 jaar had Lamiaâ ook veel zin in een nieuwe uitdaging en verkende de markt buiten de HAS. Tegelijkertijd kwam bij HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen de functie van projectmanager vrij en besloot ze daarvoor te gaan. Ze heeft nooit spijt gehad van die beslissing. Vooral de afwisseling van het werk vindt Lamiaâ leuk. Ze houdt zich niet alleen bezig met wervingsactiviteiten, maar ook met alle organisatiewerkzaamheden rondom de opleidingen.

Uitbreiding portfolio

Daarnaast werkt ze samen met collega’s aan de uitbreiding van het portfolio opleidingen. Afgelopen jaar is onder meer de nieuwe opleiding Plantenfysiologie gestart en komend jaar start een nieuwe cursus Contractmanagement voor de openbare ruimte. Binnen dergelijk opleidingen zoekt ze veel samenwerking met het werkveld zodat de inhoud van de cursussen zo relevant mogelijk is. Lamiaâ is altijd weer trots als ze een groep cursisten ziet die hun diploma krijgen: daar doet ze het toch voor. Ze kijkt nu al uit naar de groepen van volgend jaar.

Verantwoordelijk

Lamiaâ is verantwoordelijk voor de volgende opleidingen:
Opleiding Assistent Hoofdgreenkeeper
Opleiding Hoofdgreenkeeper Basis
Opleiding Expert Natuurgras
Opleiding Baanbeleid -en Beheer
Opleiding Plantenfysiologie
Cursus Telen Zonder Daglicht
Cursus Contractmanagement
Cursus strategisch Beheer Openbare Ruimte

Een echte favoriet heeft ze niet, maar ze is wel heel trots op paradepaardje Contractmanagement.