Lustrum Landscape Design: It’s a jungle out there!

Al meer dan 5 jaar bestaat de studierichting Landscape Design bij HAS Hogeschool. De richting ontstond binnen de opleiding Plattelandsvernieuwing (nu Management van de Leefomgeving) en kreeg dankzij enkele fanatieke docenten al gauw een eigen gezicht. Dit jaar studeert de derde lichting landscape designers af en de belangstelling onder scholieren blijft onverminderd groot. Al met al reden voor een feestje. Op donderdag 28 mei vierden studenten, oud studenten, docenten en relaties uit het werkveld het lustrum tijdens een dag vol creativiteit en inspiratie.

Allerlei mogelijkheden binnen deze studie

Centraal binnen de studie Landscape Design staan de 7 ontwerpateliers, waarin studenten aan de hand van ontwerpopdrachten kennis maken met alle facetten van het vak. Ook is er veel aandacht voor internationalisering. Naast de verplichte buitenlandstage, gaan studenten in het eerste en tweede jaar op excursie naar Parijs en Londen. Daarnaast kunnen ze een cursus Vectorworks in Finland volgen

Lustrum Landscape Design

Opleiding van formaat

Landscape Design heeft zich kortom ontwikkeld tot een opleiding van formaat, wat mede blijkt uit erkenningen vanuit Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten, de European Council of Landscape Architecture Schools en de Dutch School of Landscape Architecture. De opleiding heeft diverse uitwisselingspartners waaronder HAMK University of Applied Sciences in Finland en de AHK in Amsterdam.

Thema uit de koker van studievereniging de BOS Groep

Het thema van het lustrum ‘It’s a jungle out there!’kwam uit de koker van studievereniging de BOS Groep, die het lustrum mede organiseerde. Docente Maartje Koot licht toe: “Behalve dat je je als landscape designer natuurlijk met groen bezig houdt, begeef je je ook steeds in een jungle van uiteenlopende belangen, wensen en eisen. Met al die factoren moet je rekening houden in je ontwerp.

Jungle god winnende ontwerp in 3D-workshop

Die jungle stond centraal tijdens de workshop aan het begin van de dag. Studenten werden uitgedaagd een 3D-object te maken, dat een nieuwe plek moest geven aan groen in de stad. Het winnende ontwerp kwam van het team van Ivo Suijs, Stijn van de Greef, Coen Egas, Thomas van Tetering, Carlo Stokbroeks Robin van Spijk en Nasim Duives, die speciaal voor de gelegenheid een jungle god gemaakt hadden.
Lustrum Landscape Design Jungle God