Opleiding uitgelicht: Opleiding Plantenfysiologie start in september met module Fotosynthese

Plantfysiologie

Bij HAS Hogeschool starten in september een flink aantal opleidingen en cursussen voor professionals. Eén van die opleidingen is Plantenfysiologie. Plantenfysiologie gaat over het functioneren van planten en hoe ze reageren op veranderingen van omgevingsfactoren als licht, water en bodem. De opleiding Plantenfysiologie geeft de cursisten de kennis en inzichten in de plantenfysiologie die nodig zijn om onderbouwde keuzes te maken in het optimaliseren van het teeltproces.

Modulair te volgen

Plantenfysiologie is ontwikkeld voor iedereen die te maken heeft met de productie van planten en zich wil verdiepen in de fysiologie, bijvoorbeeld ondernemers in de tuinbouw, teeltmanagers/specialisten, vermeerderaars en docenten. Deze flexibele opleiding is modulair te volgen en kan zo worden aangepast aan ieders situatie. Tijdens de opleiding, komen de volgende modules aan bod: Fotosynthese, Waterhuishouding, Regulatie, Erfelijke Eigenschappen (DNA/RNA) en Bodem en bemesting. Deze modules zijn ook los van elkaar te volgen.

Fotosynthese start 29 september

De eerste module Fotosynthese gaat 29 september van start. Fotosynthese is de motor achter plantproductie, met licht als drijvende kracht worden water en koolstofdioxide omgezet in bouwstoffen voor de plant. Tijdens de cursus over fotosynthese gaan cursisten in op de theorie achter dit proces en de vertaling hiervan naar de praktijk. Hoe kun je bijvoorbeeld de fotosynthese sturen door het klimaat te beïnvloeden? Het doel van de cursus is zowel het begrijpen van het fotosyntheseproces als inzicht krijgen in wat de invloed is van de input en output van dit proces en wat je hiermee vervolgens kunt.

Voor meer informatie:

http://www.haskennistransfer.nl/opleiding-cursus/groen/opleiding-plantenfysiologie
http://www.haskennistransfer.nl/opleiding-cursus/groen/cursus-fotosynthese