Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Frans van Leijden Award

 1. Frans van Leijden Award

DIT ZIJN DE GENOMINEERDEN VOOR DE FRANS VAN LEIJDEN AWARD 2021!

Ben Flikweert & Miles Bühlmann, Hester Schilt en Youri Timmermans zijn genomineerd voor de Frans van Leijden Award 2021! Dat heeft de jury vandaag bekend gemaakt. Vanaf 10 mei kun je stemmen op jouw favoriet. Op donderdag 10 juni 2021 – anderhalf jaar na het overlijden van onze dierbare en zeer gewaardeerde collega Frans van Leijden – wordt als eerbetoon aan hem de allereerste Frans van Leijden Award uitgereikt tijdens het evenement GROW.

DE GENOMINEERDEN

De jury heeft uit 63 inzendingen 3 kandidaten genomineerd:

 • Ben Flikweert & Miles Bühlmann, vanwege het ontzettend mooie en eerlijke doel dat ze nastreven en er vol voor gaan.
 • Hester Schilt, omdat ze op een creatieve manier inspeelt op de ontwikkeling in de markt om consument en producten te verbinden.
 • Youri Timmermans, omdat hij het lef heeft om het verschil te maken in een branche waar je het niet snel voor iedereen goed doet.

STEMMEN

De komende tijd wordt er van elke genomineerde een professioneel promotiefilmpje gemaakt. Deze staan vanaf 10 mei op deze site. Vanaf dan kun je ook stemmen op jouw favoriet. Uiteindelijk geeft de jury de doorslag, met haar eigen visie op de criteria én natuurlijk de voorkeur van het publiek hierin meewegend.

PRIJS EN UITREIKING

Op donderdag 10 juni wordt de winnaar van de allereerste Frans van Leijden Award bekend gemaakt tijdens het evenement GROW. Naast aandacht en publiciteit ontvangt de winnaar een fysieke award en een cheque ter waarde van € 1.000,-. Deze cheque kan ingezet worden voor een ontwikkeldoel gelieerd aan het idee, initiatief of onderneming. Dat mag coaching of advies zijn, maar ook de aanschaf van een product, materiaal of middel.

Jury

De jury bestaat uit:

 • Yvonne Kerstens, de vrouw van Frans, en hun kinderen: Cas en Hannah van Leijden
 • Drs. D.J. Pouwels, oud voorzitter College van Bestuur van HAS Hogeschool
 • Ir. Esther Vennekens, hogeschooldocent en mede-oprichter HAS Hogeschool in Venlo

GROW

Tijdens het evenement GROW op 10 juni verrassen Limburgse agrofood gerelateerde studenten het bedrijfsleven met fantastische, innovatieve agrofood concept-ideeën. De nieuwe talenten laten zich op deze wijze van hun beste kant zien aan hun potentiële werkgevers van morgen. GROW vindt (voor zover mogelijk) zowel plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo als in een online omgeving. Meer informatie over het programma en aanmelden vind je via GROW 21 | Brightlands.

FRANS VAN LEIJDEN AWARD

Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS Hogeschool in Venlo een bruisende vestiging geworden. Om dit voor elkaar te krijgen was het nodig om te pionieren, grenzen te verkennen, out-of-the-box te denken en handelen, soms buiten de lijntjes te kleuren, ondernemerschap te tonen, te volharden en hard te werken om die visie ook te realiseren. Als eerbetoon aan hem hebben we daarom de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Daarmee willen we een student of recent afgestudeerde van HAS Hogeschool, die ook over deze of vergelijkbare eigenschappen beschikt en deze in praktijk brengt een steuntje in de rug geven.

Meer over de Frans van Leijden Award

 • Vooraankondiging: Frans van Leijden Award 2021

  Op 10 januari 2020 overleed zeer onverwacht onze dierbare en zeer gewaardeerde collega Frans van Leijden. Uit dankbaarheid en ter nagedachtenis aan hem is de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. De allereerste Frans van Leijden Award wordt op donderdag 10 juni uitgereikt tijdens het evenement GROW.

  Lees meer

 • Dit zijn de genomineerden voor de Frans van Leijden Award 2021!

  Ben Flikweert & Miles Bühlmann, Hester Schilt en Youri Timmermans zijn genomineerd voor de Frans van Leijden Award 2021! Dat heeft de jury vandaag bekend gemaakt. Vanaf 10 mei kun je stemmen op jouw favoriet. Op donderdag 10 juni 2021 de allereerste Frans van Leijden Award uitgereikt tijdens het evenement GROW.

  Lees meer