Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

Micro-organisme - Cursus Levensmiddelenmicrobiologie
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

Micro-organismen: weldoeners en tegelijkertijd boosdoeners. Micro-organismen zijn nuttig bij de productie en houdbaarheid van voedsel, maar zorgen ook voor bederf. Kennis over micro-organismen is een waardevol hulpmiddel bij het verantwoord omgaan met voedingsmiddelen.

Inhoud

In de cursus Levensmiddelenmicrobiologie leer je hoe producten kwetsbaar zijn voor bepaalde micro-organismen, hoe je microbiologische kwaliteitscontroles uitvoert en hoe je het kiemgetal kunt vaststellen. Na afronding van deze basiscursus ben je klaar voor de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid.

Voor wie?

Iedereen die wil begrijpen hoe processen van bederf ontstaan. Je leert wat de rol is van micro-organismen en hoe je daarmee om moet gaan. Waardevol voor iedereen die dagelijks met voedsel(bereiding) te maken heeft.

Duur

8 lesavonden (dinsdags van 17.30 - 20.45 uur) bestaande uit 4 avonden theorie en 4 avonden een combinatie van theorie en praktijk en 1 toetsavond in een periode van 3 maanden.

Toelatingseisen

Een afgeronde, relevante opleiding op tenminste havo 5 of mbo niveau 4 (denk aan MAS, MLO).

Certificering

De cursus wordt afgesloten met een toets. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat.

Prijs

Extra kosten:
- Studieboek à € 104,95 exclusief btw

Samenvatting

Aanvangsdatum
30 augustus 2022
Duur
3 maanden
Investering
€ 1.414,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.395,00
excl. 21% BTW
Cateringarrangement
€ 19,00
excl. 9% BTW
Totaalprijs
€ 1.414,00
excl. BTW
btw-prijs
€ 294,66
Totaalprijs
€ 1.708,66
incl. BTW
Cursusprijs is inclusief cursusmateriaal en exclusief eventuele boeken. Deze worden indien van toepassing los gefactureerd. Cateringarrangement is inclusief koffie/thee, exclusief avondmaaltijd.
Zet de stap!

Ik heb voor deze cursus gekozen om mijzelf te ontwikkelen tot een serieuze sparringspartner voor onze kwaliteitsafdeling. Regelmatig worden mij kwaliteitsvraagstukken voorgelegd waarvan verwacht wordt dat ik de knoop doorhak, dus kan ik een sterke basis goed gebruiken. Door deze cursus heb ik duidelijke handvaten gekregen om verschillende vormen van bederf in de praktijk te herkennen en te voorkomen. De cursus Levensmiddelenmicrobiologie had een goede afwisseling tussen de theorielessen en de praktijklessen in het laboratorium.

Logo Noordhoek
Jonathan Koelewijn

Managing Director Noordhoek Geraspte Kaas