Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Sturen met data - van beleid naar project

  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Sturen met data - van beleid naar project

Data-gedreven werken wordt steeds belangrijker voor overheidsorganisaties en bedrijven. Op basis van betrouwbare data kun je betere inzichten verwerven en efficiëntere keuzes maken. In de cursus Sturen met data - van beleid naar project leer je hoe je datasturing in de praktijk kunt toepassen. De cursus is los volgen, maar ook als onderdeel van de leergang Sturen met data.

Of het nu gaat over het bepalen van effecten van klimaatadaptatie of de gevolgen van de energietransitie voor de leefomgeving: nagenoeg elke grote maatschappelijke opgave vraagt om veel informatie en dus data.

In de meeste organisaties is de behoefte om datagedreven te werken al aanwezig. Soms is er al een data visie of data beleid. Maar vaak ontbreekt de praktische doorvertaling nog: projectaanpak, benodigde kennis, ethische- en privacy-aspecten. De cursus Sturen met data helpt je met die praktische aanpak om datagedreven denken en werken te implementeren in de organisatie.

Cursusprogramma

In deze cursus wordt je meegenomen in relevante ontwikkelingen ten aanzien van datagestuurd werken. Met een data maturity test wordt gekeken naar de data-volwassenheid van je organisatie.

  • Dag 1: Ontwikkelingen in data sturing, data volwassenheid
  • Dag 2: Rollen in het datasturingsproces, data ethiek

Je voert enkele kleine opdrachten uit waarmee het proces van aanpak voor jou concreter wordt gemaakt. De totale studiebelasting van deze cursus bedraagt 2,5 dag.

De cursus Sturen met data - van beleid naar project maakt deel uit van de leergang Sturen met data, die bestaat uit 2 cursussen, die ook los te volgen zijn:

Resultaten

De cursus geeft je inzicht in de praktische toepassingen van sturen met data in je eigen organisatie. Ook leg je de basis voor je eigen (kennis-)netwerk op het gebied van het sturen met data, met docenten van verschillende organisatie en medecursisten uit jouw vakgebied.

Begeleiding

De kennis wordt je aangeboden in verschillende werkvormen. Afwisselend krijg je (basis) theorie aangevuld met praktische opdrachten (zowel individueel als in groepen). Om zo dicht mogelijk bij de praktijk te blijven, ligt de nadruk vooral op uitdagingen in de eigen werksituatie en interactie met docenten en deelnemers.

Voor wie?

De cursus is gericht op medewerkers van de (semi)overheid (beleidsmedewerkers, managers, teamleiders, informatiespecialisten) die datagedreven (willen gaan) werken en behoefte hebben aan meer kennis en ervaring. Ook voor dataspecialisten die zich bezig (gaan) houden met vraagstukken van overheidsorganisaties is de cursus interessant.

Toelatingseisen

Om deel te nemen aan de cursus heb je minimaal MBO+ werk- en denkniveau en enige werkervaring bij de (semi) overheid. Bij voorkeur heb je ook enige ervaring met datagedreven werken. Mogelijk neemt de cursuscoördinator contact met je op voor een intake.

Cursusdata

De cursus bestaat uit 2 cursusdagen op locatie van 9.30 - 16.00 uur. Data zijn:

Cursus mei:

  • woensdag 11 mei 2022
  • woensdag 25 mei 2022

De cursus is tot stand gekomen met:

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
1 week
Investering
€ 895,00
excl. btw*

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 895,00
Totaalprijs
€ 895,00
excl. btw*

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Deel deze pagina