Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Telen zonder daglicht, locatie Zwaagdijk

Planten onder drie soorten licht - Cursus Telen zonder daglicht
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Telen zonder daglicht, locatie Zwaagdijk

Gecontroleerd en geprogrammeerd planten telen biedt nieuwe mogelijkheden voor vermeerdering, opkweek van nieuwe planten en productie van consumentenproducten als bladgewassen, kruiden en cressen. Wellicht belangrijker nog is wat je kunt leren over plantenteelt van onderzoek zonder de verstorende invloed van daglicht en -lengte. Laat je inspireren door deze nieuwe aanpak voor productie van planten en de marktkansen die dit met zich meebrengt. De inzichten uit de cursus Telen zonder daglicht zijn ook direct te vertalen naar de huidige tuinbouw en vollegrondsteelten.

Inhoud

Tijdens deze cursus laten we u zelf een teelt zonder daglicht ervaren. Op de eerste cursusdag wordt een aantal gewassen gezaaid bij een 8-tal lichtinstellingen om zo tijdens de cursus de mogelijkheden van telen zonder daglicht van dichtbij mee te maken en een eigen oordeel te vellen over de kansen voor volledig gesloten teelt. Het theoretische gedeelte van de cursus zal de belangrijkste processen in de plant behandelen: fotosynthese; ademhaling, verdamping en de invloed van externe factoren op deze processen. Wat is licht nu eigenlijk? Hoe beïnvloedt licht de fotosynthese en andere processen in de plant? Hoe kan ik met licht de bouw van de plant beïnvloeden? Dit zijn allemaal onderdelen van de cursus. Tenslotte komt de potentiële productie en de bijbehorende kostprijs aan de orde. Belangrijke vragen zijn verder:

  • Is een hogere productie haalbaar?
  • Hoe zit het met ziekten en plagen?
  • Hoe verloopt bestuiving?
  • Wat is de kwaliteit?

Toekomstscenario's en vooral business kansen worden vanuit verschillende invalshoeken binnen de groep bediscussieerd. Zo kunt u de betekenis voor de toekomst van de sector en uw eigen bedrijf bepalen door deze techniek.

Voor wie?

Deze cursus is opgezet voor iedereen die te maken heeft met de productie van planten en die zich wil verdiepen in teelt zonder daglicht. We denken bijvoorbeeld aan ondernemers in de tuinbouw en de nieuwe tuinbouw in een stedelijke omgeving (Urban Farming), veredelaars, vermeerderaars, docenten of marketeers. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Deze cursus kan ook op maat en volledig afgestemd op bedrijfswensen worden aangeboden. De cursus kent een maximum van 20 deelnemers.

Duur

De cursus wordt gehouden op donderdagen en bestaat uit 4 bijeenkomsten van een dagdeel (van 13.00 - 17.00 uur) in een periode van 4 weken.

Toelatingseisen

Er wordt minimaal mbo niveau 4 leer- en werkniveau verwacht, de lesstof is op hbo-niveau

Certificering

Na afronding van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

HAS Hogeschool faciliteit de KAS

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
4 dagen
Investering
€ 1.045,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 995,00
excl. 21% BTW
Cateringarrangement
€ 50,00
excl. 9% BTW
Totaalprijs
€ 1.045,00
excl. BTW
btw-prijs
€ 213,45
Totaalprijs
€ 1.258,45
incl. BTW
Zet de stap!

Deel deze pagina