Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

Post-it met tekst 'Food safety' op eieren geplakt - Cursus voedselveiligheid en houdbaarheid
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

Weinig onderwerpen liggen zo gevoelig als ons dagelijks eten. Voedselveiligheid is een hot topic en ligt altijd onder een vergrootglas. Alle reden dus om risico’s te minimaliseren. De houdbaarheid van voedingsmiddelen speelt daarbij een belangrijke rol. In de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid leer je alles over verantwoord omgaan met voedingsmiddelen.

Inhoud

Cursisten krijgen inzicht in de risico’s van micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. De micrologische houdbaarheid van voedingsmiddelen wordt besproken, evenals het verlengen daarvan door product- en procesfactoren. Na afloop hebben cursisten aantoonbaar inzicht in en kennis van toxische stoffen en pathogene micro-organismen. Verschillende onderzoekstechnieken passeren de revue en ook ketenverantwoordelijkheid en risicobeheersing komen aan bod.

Voor wie?

Foodprofessionals actief in processen van voedselproductie.

Duur

8 lesavonden (dinsdags van 17.30 - 20.45 uur) bestaande uit een combinatie van theorie en praktijk en 1 toetsavond in een periode van 3 maanden.

Toelatingseisen

  • Een afgeronde, relevante opleiding op tenminste havo 5 of mbo niveau 4 (denk aan MAS, MLO).
  • Afgeronde cursus Levensmiddelenmicrobiologie (voorheen de cursus Basis Microbiologie) of vergelijkbare kennis.

Certificering

De cursus wordt afgesloten met een toets. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat.

Prijs

Extra kosten:
- Indien nog niet in het bezit, boek Microbiologie van Voedingsmiddelen €104,95).

Samenvatting

Aanvangsdatum
08 februari 2022
Duur
3 maanden
Investering
€ 1.314,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.295,00
excl. 21% BTW
Cateringarrangement
€ 19,00
excl. 9% BTW
Totaalprijs
€ 1.314,00
excl. BTW
btw-prijs
€ 273,66
Totaalprijs
€ 1.587,66
incl. BTW
Cursusprijs is inclusief cursusmateriaal en exclusief eventuele boeken. Deze worden indien van toepassing los gefactureerd.
Zet de stap!

De combinatie werk- en privéleven en het volgen van een cursus is enigszins lastig omdat er veel bij komt kijken met maar een beperkt aantal lesuren. Voorkennis zoals de cursus microbiologie was erg welkom. De vertaling naar de praktijk maakte het voor mij makkelijker omdat ik op het werk al met de stof bezig ben. Het onderwerp dat me met name aansprak was het bepalen van de houdbaarheid en beoordelen van voedselveiligheid risico’s. Kortom een aanrader, zeker volgen!

Fedde Strik

Manager kwaliteitszorg bij Sligro Food Group bv

Deel deze pagina