Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Ondernemen in de akkerbouw in 2030

landbouwgrond - Ondernemen in de akkerbouw in 2030
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Ondernemen in de akkerbouw in 2030

Op weg naar nieuw perspectief. De akkerbouw staat voor grote uitdagingen: hoe werken we aan kringlooplandbouw? Kunnen we innoveren in bodem & water, productie, afzet of verwerking? Hoe vinden en binden we mogelijke samenwerkingspartners? Hoe past het bedrijf in nieuwe leveranciers-relaties, in een regionale en (inter)nationale context? En hoe beheers je risico’s op het bedrijf door bijvoorbeeld schade door droogte?

Inhoud

Alleen het hebben van ‘groene vingers’ is allang niet meer voldoende: zonder visie, perspectief en leiderschap geen succes. In deze cursus ondernemen in de akkerbouw in 2030 zet je samen met collega’s de eerste stappen op weg met nieuw perspectief. Je leert alles om een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf te creëren.

Naast de 5 modules krijg je de mogelijkheid om een ondernemerschapsassessment te doen. Wij werken hierbij met de DISC-profielen. Het geeft je inzicht in jezelf als persoon in relatie tot je ondernemerschapskwaliteiten. Je wordt hierin gedurende het traject bijgestaan door een persoonlijke coach, die je helpt jouw uitdagingen te realiseren en de opleiding om te zetten in concrete actieplannen.

Voor wie

Je bent ondernemer, mede-eigenaar of bedrijfsopvolger van een akkerbouwbedrijf en je wilt investeren in jezelf en je bedrijf.

Duur

In totaal bestaat de opleiding uit 10 bijeenkomsten van 16.00-21.00 uur, een individueel ondernemerschapsassessment en drie individuele coaching sessies. Hiermee heeft de cursus een doorlooptijd van 6 maanden.
Data voor de coaching gesprekken worden met jou persoonlijk afgestemd.

Cursusdata:

Strategievorming: 12 oktober en 22 februari
Duurzaamheid & innovatie: 19 oktober en 2 november
Risicomanagement: 16 en 30 november
Financieel management: 14 december en 11 januari
Arbeidsmanagement: 25 januari
Samenwerking en ketenmanagement: 8 februari

Locatie

Deze opleiding wordt verzorgd in de omgeving van Zeeland, West Brabant. Indien mogelijk op locatie bij deelnemende bedrijven.

Toelatingseisen

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau. We verwachten dat je minimaal MBO 4 werk- en/of denkniveau hebt verkregen door scholing en/of ervaring.

Certificering

Na afronding van het traject ontvang je het certificaat ‘Ondernemen in de Akkerbouw 2030’ van HAS Hogeschool.


Deze opleiding wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Logo Rabobank
  • Logo CZAV

Samenvatting

Aanvangsdatum
12 oktober 2021
Duur
6 maanden
Investering
€ 3.700,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 3.500,00
excl. 21% BTW
Cateringarrangement
€ 200,00
excl. 9% BTW
Totaalprijs
€ 3.700,00
excl. BTW
btw-prijs
€ 753,00
Totaalprijs
€ 4.453,00
incl. BTW
Zet de stap!

'De focus ligt op een leven lang ontwikkelen. Goed ontwikkelde werknemers, ondernemers en werkgevers zijn nodig om de omslag te maken naar een duurzaam voedselproductiesysteem. Uiteindelijk bouwen competente mensen aan sterke bedrijven en zij zorgen samen voor een sterke sector.'

Hans Schilders

Scholingsconsulent Talentoogst