Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Online Kennismaking met bakkerijtechnologie

Afgebakken broodjes komen uit de machine - Online kennismaking met bakkerijtechnologie
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Online Kennismaking met bakkerijtechnologie

Werkzaam in de bakkerijsector of in een aanverwante bedrijfstak en op zoek naar kennis over de brood en banket? Volg dan nu de online cursus Kennismaking Bakkerijtechnologie en maak je de ins en outs van de bakkerswereld eigen. Door middel van afwisselende werkvormen krijg je op een inspirerende wijze meer begrip van grondstoffen en processen en word je wegwijs gemaakt in de bakkerswereld zodat je een goede gesprekspartner bent voor collega’s, klanten en leveranciers. Hierdoor wordt de relatie met klanten en leveranciers op een hoger niveau gebracht. Dit komt de concurrentiepositie van je bedrijf ten goede. Bovendien zal de interne communicatie verbeteren en daarmee ook de efficiency.

Inhoud

De online cursus Kennismaking Bakkerijtechnologie bestaat uit 7 verschillende modules waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Introductie
  • Wetgeving, gezondheid en kwaliteitsaspecten
  • Winning en eigenschappen van bloem/meel
  • Brood – grondstoffen (bloem, gist, suiker en hulpstoffen)
  • Brood – proces tarwebrood (kneden, rijzen, bakken en bewaren)
  • Banket – grondstoffen (suiker, vet en rijsmiddelen)
  • Banket – processen (sprits, biscuit, cake en korstdeeg)

Deze online course is ook als een InCompany traject mogelijk.

Voor wie

Ben je werkzaam bij een bedrijf dat levert aan de bakkerijsector, brood- en/of banketproducten produceert of ingrediënten verhandelt of bij een dienstverlener voor de bakkerijindustrie? En heb je een achtergrond in inkoop, sales, marketing, logistiek, ict, finance of front-office? De online cursus Kennismaking Bakkerijtechnologie is bestemd voor iedereen die meer kennis wil over brood en banket.

Duur

De gemiddelde studiebelasting is 2 à 3 uur per module.

Deze cursus wordt aangeboden in een eigen online omgeving, waardoor je als deelnemer jezelf onafhankelijk van tijd en plaats kunt ontwikkelen. De insteek van de cursus is praktisch en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen: van filmpjes en korte artikelen tot praktijkopdrachten. De online omgeving is bovendien zo ingericht dat er niet alleen interactie is met de docent maar ook met mede-cursisten.

Toelatingseisen

Naast enthousiasme en discipline vragen we denk- en werkniveau op minimaal MBO-niveau.

Certificering

Na volledige afronding van de cursus én ontvangst van de ingevulde vragenlijst, ontvang je het certificaat online Kennismaking Bakkerijtechnologie.

Startdatum

Het betreft hier een online cursus. Deze cursus wordt doorlopend aangeboden.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Doorlopend beschikbaar
Duur
7 dagen
Zet de stap!