Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Sectorcursus Food Incompany traject - Rabobank

Schaaltjes gedroogde abrikozen op een lopende band - Sectorcursus Food
 1. HAS Bedrijfsopleidingen
 2. Bedrijfsopleidingen
 3. Sectorcursus Food Incompany traject - Rabobank

‘Voeg waarde toe aan de voedselketen’ Spreek jij met klanten uit de voedselketen? En ben je dan een bevlogen gesprekspartner die impact heeft bij de klant aan tafel? Een dialoog met elkaar, waarbij klant en bank elkaar uitdagen om de lat steeds hoger te leggen. Onderscheidend in de voedselketen en het beste voedingsmiddelenpakket in de wereld. Dat inspireert ons als Rabobank en het maakt ons beter.

Maar weet jij wat er speelt in de foodketen? Heb je voldoende kennis om strategische thema’s te bespreken? Op welke manier kom je snel tot de kern? En hoe maak je de vertaalslag naar de bancaire omgeving? In de huidige dynamiek is het belangrijk om te blijven investeren in kennis, netwerk en competenties. Tijd creëren om jezelf te ontwikkelen en te trainen voor een 9+ klantbeleving.

Rabobank heeft samen met HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch een incompany sectorcursus Food ontwikkeld. Een platform met hoogwaardige kennis in een omgeving voor discussie. Een korte en krachtige opleiding, specifiek voor medewerkers met klantcontact met relaties uit de voedselketen. De ambitie van de klant staat centraal.  Na de opleiding ben je een stevige en daadkrachtige sparringpartner voor de foodrelaties. De sectorcursus Food is een uniek programma om een scherpe klantfocus te ontwikkelen en een gesprek te voeren met impact. Ik nodig je van harte uit om deel te nemen.

Kirsten Konst, Directeur Bedrijven, Groepsdirectie Rabobank

Doelstelling

De Food sector is één van de topsectoren waarin Nederland uitblinkt. De levensmiddelenindustrie is de grootste (s)maakindustrie van Nederland. Ondernemers laten zich de kaas niet van het brood eten. Om een goede gesprekspartner te zijn in de sector Food, is het onontbeerlijk om relevante kennis van deze dynamische sector te bezitten.

Deze cursus geeft inzicht in de sector Food, waarbij cursisten de achtergronden van de sector leren kennen evenals technische processen, economische kenmerken en actuele ontwikkelingen. Kortom: een intensieve kennismaking met de food sector in drie dagen.

Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor medewerkers bedrijven van lokale Rabobanken met food als aandachtsgebied en betrokken bij het bedieningsconcept van klanten in de voedselketen. Onder andere voor relatiemanagers, (intern) accountmanagers, financieringsspecialisten en risicomanagers.

Inhoud

Programma
Onderwerpen van deze driedaagse cursus zijn:

 • Schets van het foodlandschap
 • Economisch perspectief en risicomanagement
 • Productveiligheid, -kwaliteit en duurzaamheid
 • Trends en ontwikkelingen

In het programma is ruime aandacht voor specifieke leervragen van de cursisten. Dit gebeurt door voorafgaand aan de cursus aan de cursisten te vragen een intakeformulier in te vullen. De antwoorden die cursisten geven, gebruiken we om de cursus nog beter op de verwachtingen van de cursisten toe te spitsen.

Bekijk hier een uiteenzetting per dag. 

Planning en indeling dagprogramma

Data cursus:

 • 16 januari 2023
 • 30 januari 2023
 • 17 februari 2023

Studiemateriaal

Het studiemateriaal van de sectorcursus Food stellen wij digitaal beschikbaar aan de cursisten.


Deze cursus wordt gegeven in opdracht van Rabobank

 • Logo Rabobank

Samenvatting

Aanvangsdatum
16 januari 2023
Duur
3 dagen
Investering
€ 1.710,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.650,00
Cateringarrangement
€ 60,00
Totaalprijs
€ 1.710,00
excl. BTW

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

Deel deze pagina