Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Verlengingscursus Adviseren gewasbescherming - Weer en gewasbescherming

  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Verlengingscursus Adviseren gewasbescherming - Weer en gewasbescherming

De verlengingscursus 'Weer en gewasbescherming' kun je volgen als één van de verplichte kennisbijeenkomsten voor de verlenging van je licentie Adviseren Gewasbescherming. In deze cursus nemen we toepassingstechnieken onder de loep. We bekijken per middelgroep welke dosering gewenst is voor een effectieve behandeling met minimale impact op de omgeving.

De toepassingstechniek van gewasbeschermingsmiddelen roept vaak veel emotie op. Vanuit technisch perspectief wordt gezegd dat kleine druppels zorgen voor een optimale werking. Vanuit gewasbeschermingsperspectief is vooral de doeltreffendheid (hoe komt het middel bij het doelorganisme) van belang.

Cursusprogramma

Gewasbeschermingsmiddelen kunnen (lokaal)systemisch werken, of door eerst op te drogen en vervolgens na bevochtiging te herverdelen. Soms is ook de manier van formuleren van invloed. Kortom: er zijn vele wijzen waarop het gewasbeschermingsmiddel zijn effectiviteit kan bereiken.

In deze verlengingscursus wordt per middelgroep (herbiciden, insecticiden en fungiciden) aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek bekeken welke druppelgrootte gewenst is voor een effectieve behandeling. Achterliggende gedachte is een zo klein mogelijke druppeldrift richting oppervlaktewater of omwonenden.

Het is ook mogelijk om deze cursus als maatwerktraject in jouw organisatie te laten uitvoeren. Heb je hier belangstelling voor, doe dan een InCompany aanvraag.

Resultaten

Na het volgen van deze verlengingscursus hoef je niet langer te gissen: Je weet welke invloed de combinatie van spuittechniek (druppelgrootte), formulering en opnamemogelijkheden een gewasbeschermingsmiddel heeft en hoe je daar sturend mee om kunt gaan. Ook leer je hoe je deze kennis op je klanten kunt overbrengen. Met het volgen van deze cursus heb je voldaan aan de eis van Bureau Erkenningen om periodiek een verlengingsbijeenkomst bij te wonen voor het verlengen van je licentie Adviseren gewasbescherming.

Begeleiding

De cursus wordt gegeven door gediplomeerde docenten van HAS Hogeschool.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor uitsluitend professionele adviseurs met een reeds behaalde licentie Adviseren gewasbescherming. De cursus is dus niet geschikt voor de licenties uitvoeren of bedrijfsvoeren.

Het is ook mogelijk om deze cursus als maatwerktraject in jouw organisatie te laten uitvoeren. Heb je hier belangstelling voor, doe dan een InCompany aanvraag.

Toelatingseisen

Om deel te nemen aan deze cursus ben je in het bezit van een geldige licentie Adviseren gewasbescherming.

Duur en cursusdata

De cursus wordt gehouden op donderdagavond 19 mei 2022 van 18.30 tot 21.30 uur.

Certificering

Na het bijwonen van de verlengingscursus meldt HAS Hogeschool dit voor je aan bij Bureau Erkenningen.

Samenvatting

Aanvangsdatum
19 mei 2022
Duur
1 dag
Investering
€ 115,00
excl. btw*

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 115,00
Totaalprijs
€ 115,00
excl. btw*

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Deel deze pagina