Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Workshop Zout- en suikerverlaging

Suikerklontjes naast een bakje met zout - Workshop Zout en suikerverlaging
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Workshop Zout- en suikerverlaging

De markt vraagt om gezondere producten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijg je theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging.

Inhoud

Onderwerpen:

  • Welke functies hebben zout en suiker in voedingsmiddelen in het algemeen?
  • Wat zijn de gevolgen van verlagen of verwijderen van zout en suiker uit een product?
  • Welke vervangers voor zout en suiker zijn bekend en worden op dit moment al gebruikt?
  • Wat zijn de effecten van de toepassingen van zout- en suikervervangers op de producten en de productkwaliteit?
  • Wat zijn de effecten van zout en suiker op de gezondheid?
  • Wat zijn de effecten van de verschillende zout- en suikervervangers op de gezondheid?

Voor wie?

Iedereen die te maken heeft met zout- en suikerverlaging in producten, zoals productontwikkelaars, category managers, voedingskundigen en marketeers. Je leert wat de rol van zout en suiker in de voedingsmiddelen. Deze kennis wordt direct toegepast op jouw eigen producten of productcategorieën.

Duur

De workshop bestaat uit één bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur. De workshop wordt gehouden op de HAS Hogeschool, locatie Den Bosch.

Toelatingseisen

Minimaal mbo-werk- en denkniveau.

Certificering

Na afloop van de workshop ontvang je een bewijs van deelname van HAS Hogeschool.

Samenvatting

Aanvangsdatum
10 maart 2022
Duur
1 dag
Investering
€ 465,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 450,00
excl. 21% BTW
Cateringarrangement
€ 15,00
excl. 9% BTW
Totaalprijs
€ 465,00
excl. BTW
btw-prijs
€ 95,85
Totaalprijs
€ 560,85
incl. BTW
Inclusief digitaal lesmateriaal.
Zet de stap!

Als producent van een natuurlijke smaakmaker waarmee zout en ook vaak suiker verlaagd kan worden, willen wij graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en uitdagingen in de industrie. Tijdens de workshop leer je beter begrijpen wat de rol is van zout in bepaalde toepassingen. Dit bracht ons zeker op weer nieuwe ideeën voor onze eigen productontwikkeling. Een praktisch voorbeeld tijdens de cursusdag is hoe verschillend bepaalde zoetstoffen smaken in verschillende merken peperkoek. De Workshop zout- en suikerverlaging is een mooie workshop met een juiste verhouding tussen praktijk en theorie.

Erik Bongers

Marketing Manager bij Scelta Inside BV

De reden om deel te nemen aan deze workshop is dat we binnen de branche zien dat het verlagen van zout en suiker belangrijk is voor de gezondheid. Tot hoever kan je gaan hiermee bij je product zonder de kwaliteit, houdbaarheid en smaak te verliezen? Deze workshop paste goed bij dit vraagstuk. Tijdens de workshop kregen we bruikbare tips om de problemen bij zout- en suikerreductie te ontwijken of op te vangen. De onderwerpen die met name aanspraken waren het opvangen van de smaakverschillen, het proef gedeelte van de workshop en het meedenken van de andere cursisten uit verschillende vakgebieden. Als je mee wilt met een gezonde, veranderende maatschappij, zeker een aanrader!

Gertjan Verzijl

Adviseur en trainer bij SVO Vakopleiding Food slagerij