Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Basis Vleestechnologie

Wie met vleesproducten te maken heeft, kan niet zonder basiskennis over vlees en vleesverwerking. De cursus Basis Vleestechnologie biedt handvatten voor een beter begrip van grondstoffen, processen en eindproducten. Vleestechnologie in een notendop. Deze cursus wordt InCompany en op maat aangeboden. Duur, data, groepsgrootte en investering worden in overleg afgestemd.

Inhoud

De cursus Basis Vleestechnologie maakt de relatie tussen grond- en hulpstoffen, processing en het eindproduct inzichtelijk. De voornaamste unit operations komen aan bod, evenals de eigenschappen en functies van grond- en hulpstoffen.

Daarnaast wordt onder meer aandacht besteed aan:

  • De microbiologie en biochemie van vlees- en vleesproducten;
  • De chemie van vlees eiwitten en vetten en andere chemische aspecten;
  • Procestechnologische begrippen relevant voor vleesverwerking;
  • Processing gekookte en droge worst;
  • Processing gekookte en doge ham.

Voor wie?

Werkzaam in de vleessector en bruisend van energie? Deze cursus is geschikt voor iedereen in de vleessector - of aanverwante bedrijfstakken- die op zoek is naar een verdieping van theoretische kennis van vleesverwerking.

Ben je op zoek naar een verdere verdieping van je vakkennis? Neem dan eens een kijkje bij de cursus Vleestechnologie.

Duur

Deze cursus wordt InCompany en op maat aangeboden. Duur, data, groepsgrootte en investering worden in overleg afgestemd.

Toelatingseisen

Naast enthousiasme en ambitie is enige voorkennis op het gebied van voedingsmiddelen gewenst.

Certificering

Bij een 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat 'Basis Vleestechnologie'.

Zet de stap!

Samenvatting

Aanvangsdatum
01 januari 2021