Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Conceptontwikkeling Food

Klaar om geïnspireerd te worden? De consument is op zoek naar betekenis. Enkel een goed product is niet meer voldoende. Om de consument te overtuigen tot een aankoop moet je een goed verhaal (een visie) hebben en toegevoegde waarde kunnen creëren. Wie een nieuw product in de markt wil zetten, moet dus innovatief én creatief zijn. De cursus Conceptontwikkeling Food helpt je een handje. Aan de hand van het Food Innovation conceptontwikkelingsmodel gaan we stap voor stap aan de slag. Dit doen we in ons eigen Design Creation Centre op de HAS Hogeschool in 's-Hertogenbosch.

Inhoud

Hoe ziet het creatieve proces van conceptontwikkeling eruit? Welke stappen doorloop je om tot een geslaagd concept te komen. Het fundament van succes is je vertrekpunt, het bepalen van een visie en waarden. Vervolgens gaan we door middel van diverse creativiteitstechnieken ideeën generen. We leren deze ideeën te visualiseren, door middel van bijvoorbeeld een moodboard. Vervolgens ga je een idee verder uitwerken in een product, verpakking en eventuele andere uitingen. Al deze stappen doorloop je samen met de andere professionals, maar met een eigen individuele opdracht welke aansluit bij je eigen beroepspraktijk of interesse. Je werkt op de HAS Hogeschool en thuis in je eigen proefkeuken aan deze individuele opdracht.

Voor wie?

Lever je een bijdrage aan het creatieve proces van het ontwikkelen van concepten? Ben je toe aan een creativiteitsboost? Wil je je kennis verbreden om nieuwe concepten te kunnen ontwikkelen? Zorg dan dat je deze cursus niet mist, ongeacht of je nou levensmiddelentechnoloog, productontwikkelaar, marketeer, bedrijfsleider, kok of vormgever bent.

Duur

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 15.00 uur tot 20.00 uur. De doorlooptijd van de cursus is 5 maanden.

Indicatie verdeling lesdagen 
Lesdag 1: februari 2021
Lesdag 2: maart 2021
Lesdag 3: maart 2021
Lesdag 4: april 2021
Lesdag 5: mei 2021
Lesdag 6: juni 2021
Lesdag 7: juni 2021
Lesdag 8: juni 2021

(Data van de specifieke lesdagen worden op een later moment bekend gemaakt.)

Toelatingseisen

  • Werkzaam in een foodomgeving of affiniteit met food.
  • Werkzaam op minimaal mbo+ niveau.

Certificering

De cursus wordt afgesloten met een presentatie. Na het behalen van voldoende resultaat ontvang je een certificaat.

Samenvatting

Aanvangsdatum
01 februari 2021
Duur
5 maanden
Investering
€ 1.890,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.750,00
Cateringarrangement
€ 140,00
Totaalprijs
€ 1.890,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 380,10
Totaalprijs
€ 2.270,10
incl. BTW
Zet de stap!