Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Conserveren

Let op: deze cursus is nog in ontwikkeling. De startdatum is nog niet vastgesteld. 

In deze cursus krijg je inzicht in het scala van conserveringsmogelijkheden voor het verduurzamen van voedingsmiddelen. Je leert de voornaamste voor- en nadelen en technologische aspecten van de meest gangbare conserveringstechnieken kennen, met het doel om de conservering procesmatig te kunnen sturen.

Inhoud

In deze cursus staat de duurzame productie van levensmiddelen centraal. Hitteconserveren, conserverende verpakkingsmethoden en aw-verlagen worden als technologieën verder uitgediept om veilige levensmiddelen te verkrijgen met de gewenste kwaliteit en houdbaarheid. De fysische, chemische en microbiologische achtergronden van de effecten van verhitten, drogen, vriezen, pH, milde conserveringstechnieken en aw-verlaging op de houdbaarheid en veiligheid van producten komen ook aan de orde.

Voor wie

Procestechnologen die het maximale uit hun foodprocessen willen halen. Foodprofessionals geïnteresseerd in conserveringsmethoden.

Projectmanager

A.L.M. (Anneloes) Keijsper

Projectmanager


E: A.Keijsper@has.nl

T: +31 (0) 88 89 03 646

foto Anneloes Keijsper

Op de hoogte blijven van de Cursus Conserveren

Vul hier je gegevens in om op de hoogte te blijven van de Cursus Conserveren. Door het verzenden van dit formulier, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals beschreven in onze Privacy Statement.