Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus De bodem in topconditie

De bodem is de basis onder de vitaliteit van het gras en de kwaliteit van de speelvloer. Optimale groeiomstandigheden worden bereikt door bij de aanleg van de sport/speelvloer te zorgen voor een goede uitgangssituatie om vervolgens door goed beheer dit te behouden, waarbij de trend meer met minder is. Een goed uitgebalanceerde fysische, chemische en biologische bodemtoestand voorkomt onnodige ingrepen om ziekten en plagen te bestrijden. Ook is het weerstaan van extreme weersomstandigheden mede afhankelijk van een goede bodemopbouw. Tijdens de cursus De bodem in topconditie word je in twee dagen bijgeschoold over de groeiplaats onder de spelonderdelen van jouw sportpark of golfbaan. De cursus heeft een praktische insteek en sluit aan bij de praktijk.

Inhoud

Het programma van de cursus bestaat uit 2 lesdagen met ieder een eigen hoofdthema:

Lesdag 1:

  • De bodem een drie-fasen systeem
  • Aanpassingen voor de speelvloer en groeiplaats
  • Minerale bestanddelen en organische stof

Lesdag 2:

  • De groeiplaats in balans
  • Water, lucht, warmte, licht en voeding
  • Grond- en bladanalyses en meststoffen

Voor wie?

Ben je werkzaam op een sportveld of golfbaan en heb je behoefte aan verdieping van jouw kennis en het vergroten van jouw inzicht in de bodem en groeiplaats, dan is deze cursus iets voor jou!

Duur

De cursusdagen worden georganiseerd op HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, de cursus bestaat uit 4 dagdelen op 2 woensdagen.

De lestijden zijn van 13.30 - 20.30 uur.

De cursus staat gepland op:

9 en 23 januari 2020

Kennispartners

Dit traject is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief met het werkveld, BSNC, NGF, NVG en NGA zijn betrokken bij de totstandkoming van de cursus. Ook het bedrijfsleven heeft in de uitvoering een rol door het verzorgen van colleges en het inbrengen van casussen.

Certificering

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen, erkend door de branchevereniging voor sport en cultuurtechniek (BSNC), Nederlandse Golf Federatie (NGF), Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA).

Samenvatting

Aanvangsdatum
07 januari 2021
Duur
2 dagen
Investering
€ 610,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 575,00
Cateringarrangement
€ 35,00
Totaalprijs
€ 610,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 123,90
Totaalprijs
€ 733,90
incl. BTW
Zet de stap!