Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Opleidingen en cursussen
  3. Bedrijfsopleidingen
  4. Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

Je hebt een commerciële of organisatorische baan binnen de foodsector. Het ontbreekt je niet aan affiniteit met food, maar wel aan technologische kennis om een goede gesprekspartner te zijn. Geen nood: de cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie biedt uitkomst.

Inhoud

Alle belangrijke aspecten van de voedings- en genotsmiddelenindustrie komen in vogelvlucht voorbij. Theorie wordt afgewisseld met practica. Een greep uit de cursusonderwerpen:

  • De houdbaarheid van voedingsmiddelen en de rol van verpakking daarbij.
  • De gevolgen van langdurige opslag voor de samenstelling van levensmiddelen.
  • De procestechnologische verwerkingen die een voedingsmiddel ondergaat om tot een consumeerbaar eindproduct te komen.
  • De samenstelling van voedingsmiddelen en de relatie tussen de verschillende grondstoffen en procestechnische bewerkingen.
  • Het nut van kwaliteit borgen en de bijbehorende wet- en regelgeving.

Voor wie?

Heb je een organisatorische of commerciële functie, maar mis je de technologische basiskennis? Of wil je als procesoperator of productontwikkelaar je kansen in de food sector vergroten? Dan is deze cursus geschikt voor jou.

Duur

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van 13.00 tot 16.30 uur:

10 februari 2020
2 maart 2020
16 maart 2020
30 maart 2020
20 april 2020
11 mei 2020
25 mei 2020
8 juni 2020
22 juni 2020

Toelatingseisen

Minimaal mbo werk- en denkniveau.

Certificering

De cursus wordt afgesloten met een toets. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat.

Samenvatting

Aanvangsdatum
01 februari 2021
Duur
4 maanden
Investering
€ 1.785,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.695,00
Cateringarrangement
€ 45,00
Studiemateriaal
€ 45,00
Totaalprijs
€ 1.785,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 364,05
Totaalprijs
€ 2.149,05
incl. BTW
Zet de stap!

Voor mijn werk, ben ik regelmatig in gesprek met klanten in de voedingsmiddelenindustrie. Naast productie- en engineeringsmanagers, schuiven ook vaak voedingsmiddelentechnologen aan. Om hen beter te begrijpen, heb ik deze kennismakingscursus opgezocht. Mijn doel was om vanuit het gezichtsveld van voedingsmiddelentechnologen, de aanpak van fabricage te begrijpen. De cursus heeft mij ondersteund met begripsvorming en achtergronden in deze.

Marien van Kalmthout

Manager Kathabar Systems Europa CFF Consultancy