Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Packaging Projectmanager

Verpakken van producten is een wezenlijk onderdeel in de gehele keten van een product. Van opdracht om een verpakking voor een product(range) te maken, tot de uiteindelijke verpakking is een complex proces waarbij veel partijen betrokken zijn met ieder zijn eigen expertise. Goede communicatie is onmisbaar tussen deze partijen. Dit vraagt om een projectmanager die het hele proces kan overzien en er uiteindelijk voor zorgt dat er een verpakking ligt die voldoet aan de eisen van alle stakeholders in het proces. Veel bedrijven hebben behoefte aan een projectmanager verpakkingen. Deze opleiding speelt in op de toenemende vraag van het bedrijfsleven naar deze mensen. Naast competenties op het gebied van projectmanagement moet een projectmanager alle elementen begrijpen die aan de orde komen binnen het verpakkingsproces. Als je deze opleiding hebt afgerond ben je in staat om het hele proces te overzien, te begrijpen en daardoor te managen. Je weet precies de juiste vragen te stellen om toe te werken naar het gewenste eindresultaat.

Kenmerkend aan de opleiding

Deze opleiding geeft je kennis, inzicht en vaardigheden die nodig zijn om het gehele verpakkingsproces van het begin tot het einde te kunnen managen. We leren je de taal te spreken van de verpakkingswereld zonder daarbij echt de diepte in te gaan. Dat laat je over aan de verschillende experts! We leren je onder andere hoe en welke informatie je moet verzamelen in het begin, de begeleiding van het design en prepress bij verpakkingen van en naar een geheel nieuw design. Maar ook het begeleiden van de doorvertaling van bestaande verpakkingsconcepten of bestaande verpakkingen laten aanpassen en controleren.

In de opleiding wisselen theorie en praktijk elkaar af. Leren van en met elkaar draagt bij aan het leerresultaat. Een case over een verpakkingsproces loopt als rode draad door de opleiding heen. Daaraan koppelen we verschillende opdrachten die je in een groep danwel individueel maakt. De nieuwste software gebruiken we in de lessen als ondersteuning bij het managen van dit proces. Je sluit de opleiding af met een kennistoets.

De docenten in de opleiding hebben ruime ervaring met de begeleiding van verpakkingstrajecten voor grote retailorganisaties en A-merken.

Inhoud

Tijdens de opleiding gaan we in op de volgende onderwerpen in relatie tot verpakkingen:

  • Project- en procesmanagement
  • Marketing
  • Retail & brandmanagement
  • Design
  • Verpakkingsmaterialen en technieken
  • Artwork
  • Wetgeving en aansprakelijkheid
  • Financiële haalbaarheid
  • Supply chain & Quality management incl. MVO en duurzaamheid
  • Online winkelen en de consequenties voor de product-verpakking combinatie, logistiek, communicatie en wetgeving

In de studiegids vind je uitgebreide informatie over de inhoud van de verschillende onderwerpen. Vraag hem nu gratis aan via de button download brochure.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor mensen die zich willen omscholen/bijscholen tot projectmanager speciaal gericht op verpakkingen. Mensen met een achtergrond in de levensmiddelenindustrie, FMCG, grafische industrie, algemene projectmanagers, Food Designers, (directie) secretaresses zijn interessante cursisten voor deze opleiding.

Duur

De opleiding bestaat uit 10 lesdagen van 16.00 uur tot 21.00 uur, plus 1 dag voor de toets en de presentatie van je case.

De doorlooptijd van de opleiding is 6 maanden.

Certificering

Je ontvangt het certificaat Packaging Projectmanager van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen. Voorwaarde is dat je minimaal 80% van de lessen hebt bijgewoond en de toets met een voldoende hebt afgerond.

Video cursus Packaging Projectmanager

Samenvatting

Aanvangsdatum
09 september 2021
Duur
6 maanden
Investering
€ 2.665,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 2.500,00
Cateringarrangement
€ 165,00
Totaalprijs
€ 2.665,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 539,85
Totaalprijs
€ 3.204,85
incl. BTW
Inclusief digitaal cursusmateriaal en examen.
Zet de stap!

Door deze cursus heb ik een goede bagage om een betere gesprekspartner te zijn m.b.t. verpakkingsvraagstukken. Door de bedrijfsgerichte aanpak is het makkelijk om de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Een aanrader!

Astrid van Dooremolen-van Rooij

Creative sales support bij Vrijdag Premium Printing

"Vooral door het samenbrengen van bedrijfsgeoriënteerde deskundigen, waardoor kennis en ervaring gedeeld kan worden ontstaan er een enthousiaste manier van lesgeven. Een bijzondere enerverende cursus waarbij breed georiënteerd les geven wordt op het gebied van verpakkingen en verpakkingsmaterialen."

Leen Boekee

sr. Projectmanager Suiker Unie