Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Productontwikkeling & ingrediënten

Onderzoek staat aan de basis van productontwikkeling van voedingsmiddelen. Kennis van onderzoeksmethoden, analysetechnieken en sensoriek zijn daarbij onmisbaar. De hoofdrol is weggelegd voor ingrediënten, bouwstenen met uiteenlopende functionaliteiten. Maak kennis met de wondere wereld van ingrediënten.

Inhoud

In deze cursus Productontwikkeling & ingrediënten komen alle aspecten van productontwikkeling aan bod, met speciale aandacht voor het gedrag en de functionele eigenschappen van voedselingrediënten. Cursisten leren de toepassingsmogelijkheden van grond- en hulpstoffen herkennen en beschrijven met chemische en fysische modellen. Ook verdiepen cursisten zich in de effecten van productsamenstelling, ingrediëntkeuze, proceskeuze en bewaaromstandigheden op de functionele kenmerken van een product. Na afloop zijn cursisten in staat om een weloverwogen keuze te maken voor een ingrediënt om een bepaalde functionaliteit te bereiken.

Wachtlijst

Het is o.a. afhankelijk van de beschikbaarheid van practicumfaciliteiten hoe groot de definitieve groep in februari kan zijn. Bij inschrijven word je op een wachtlijst geplaatst.

Voor wie?

Foodprofessionals betrokken bij de productie en/of ontwikkeling van voedingsmiddelen.

Duur

16 lesavonden (donderdags van 17.30 - 20.45 uur) en 2 toetsavonden in een periode van 6 maanden.

Toelatingseisen

  • Een afgeronde, relevante opleiding op tenminste havo 5 of mbo niveau 4 (denk aan MAS, MLO).
  • Afgeronde cursus Levensmiddelenchemie (voorheen de cursus Basis Biomoleculen) of vergelijkbare kennis.

Certificering

De cursus Productontwikkeling & ingrediënten wordt afgesloten met een toets. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat.

Samenvatting

Aanvangsdatum
11 februari 2021
Duur
6 maanden
Investering
€ 2.628,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 2.590,00
Cateringarrangement
€ 38,00
Totaalprijs
€ 2.628,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 547,32
Totaalprijs
€ 3.175,32
incl. BTW
Cursusprijs is inclusief cursusmateriaal en exclusief eventuele boeken. Deze worden indien van toepassing los gefactureerd.
Zet de stap!

Als verkoper van technische voedingsingrediënten wilde ik mijn kennis over ingrediënten en productontwikkeling verbeteren. Ik wist veel over emulgatoren en natuurlijke alternatieven, maar te weinig over de huidige ingrediënten op de markt. Deze cursus biedt die onderwerpen die ik nodig had om mijn werkzaamheden beter uit te voeren. Door het uitbreiden van mijn kennis over ingrediënten en productontwikkelaars kon ik een betere gesprekspartner worden voor externe productontwikkelaars. En ze beter uitleggen en overtuigen van de toegevoegde waarde van onze ingrediënten! Het waren gezellige lessen en een gezellige groep op donderdagavond.

Tasso Skerletidis

Account Manager Contined bv