Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

Weinig onderwerpen liggen zo gevoelig als ons dagelijks eten. Voedselveiligheid is een hot topic en ligt altijd onder een vergrootglas. Alle reden dus om risico’s te minimaliseren. De houdbaarheid van voedingsmiddelen speelt daarbij een belangrijke rol. In de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid leer je alles over verantwoord omgaan met voedingsmiddelen.

Inhoud

Cursisten krijgen inzicht in de risico’s van micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. De micrologische houdbaarheid van voedingsmiddelen wordt besproken, evenals het verlengen daarvan door product- en procesfactoren. Na afloop hebben cursisten aantoonbaar inzicht in en kennis van toxische stoffen en pathogene micro-organismen. Verschillende onderzoekstechnieken passeren de revue en ook ketenverantwoordelijkheid en risicobeheersing komen aan bod.

Voor wie?

Foodprofessionals actief in processen van voedselproductie.

Duur

8 lesavonden (dinsdags van 17.30 - 20.45 uur) bestaande uit een combinatie van theorie en praktijk en 1 toetsavond in een periode van 3 maanden.

Toelatingseisen

  • Een afgeronde, relevante opleiding op tenminste havo 5 of mbo niveau 4 (denk aan MAS, MLO).
  • Afgeronde cursus Levensmiddelenmicrobiologie (voorheen de cursus Basis Microbiologie) of vergelijkbare kennis.

Certificering

De cursus wordt afgesloten met een toets. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat.

Prijs

Extra kosten:
- Indien nog niet in het bezit, boek Microbiologie van Voedingsmiddelen €104,95).

Samenvatting

Aanvangsdatum
09 februari 2021
Duur
3 maanden
Investering
€ 1.314,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.295,00
Cateringarrangement
€ 19,00
Totaalprijs
€ 1.314,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 273,66
Totaalprijs
€ 1.587,66
incl. BTW
Cursusprijs is inclusief cursusmateriaal en exclusief eventuele boeken. Deze worden indien van toepassing los gefactureerd.
Zet de stap!