Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Leerlijn Groen, het nieuwe kapitaal

In de stedelijke omgeving wordt groen gezien als de oplossing voor veel problemen: van meer biodiversiteit tot het voorkomen van eenzaamheid. De ambitie stellen is makkelijk, het komen tot kritische prestatie indicatoren is al lastiger, maar hoe realiseer je nu de doelstellingen? Hoe kan ik met het aanwezige groenareaal nu werkelijk iets doen aan klimaat en biodiversiteit. Welke groeninrichting gaat ervoor zorgen dat mensen naar buiten gaan? Weten waar de kansen liggen is een eerste stap: wat is nu werkelijk zinvol om aandacht aan te geven? Stap 2 is om het areaal te analyseren, wat doet het nu en wat zou het kunnen doen. En dan de derde stap: wat moet ik doen maar ook wat kan ik doen. Want wat is het budget, de randvoorwaarden vanuit contract, de visies, beleidsnotities etc. Laten we eerlijk zijn als groene vakwereld: hier is nog een wereld te winnen. Er zijn al goede ervaringen opgedaan en er zijn interessante ideeën, maar ook hier is nog veel te ontdekken.

Inhoud

Wat wij en andere weten, willen wij graag aan je vertellen en wij dagen je uit om met ons de conversatie aan te gaan. Daarnaast zien wij het als onze taak als HAS Hogeschool hier meer kennis over ontwikkelen, dat doen we uiteraard weer op een intensieve manier met werkveld en andere partners.

De Leerlijn Groen, het nieuwe kapitaal bestaat uit de volgende masterclasses:

  • Groen en ecosysteemdiensten (1 dag)
  • Verhogen biodiversiteit (2 daags)
  • Data gestuurd groenbeheer (1 dag)

Voor wie

Werk je momenteel aan projecten in de (groene) leefomgeving en merk je dat het complexe werkveld meer van je vraagt? Dan is deze leerlijn bij uitstek geschikt voor
jou!

Duur

4 dagen

Toelatingseisen

Wij verwachten van jou een afgeronde, relevante opleiding op tenminste mbo niveau 4 en dat je werkzaam bent in het werkveld van beheer leefomgeving.

Certificering

Voor iedere met goed resultaat afgeronde masterclass ontvang je een bewijs van deelname.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
4 dagen
Investering
€ 1.980,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.980,00
Totaalprijs
€ 1.980,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 415,80
Totaalprijs
€ 2.395,80
incl. BTW
Zet de stap!