Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Masterclass Aanbesteden op ambities

Niet meer op frequentie of beeld maar het realiseren van een bepaalde ambitie. Het is niet alleen mogelijk maar het wordt ook in het groen steeds vaker toegepast. Naast technische eisen als 'heel' en 'veilig' zijn er namelijk eisen omtrent klimaat en andere duurzaamheidskwesties en wordt er niet gevraagd naar 'leveren en aanbrengen' van vaste planten maar naar een goed functionerende beplanting die ‘biodiversiteit kan bevorderen’.

Inhoud

De masterclass Aanbesteden op ambities is een onderdeel van de Leerlijn: Contracteren in het Groen.

Dat de aanbestedingen in de openbare ruimte veranderen is niet van de laatste jaren. Van laagste prijs naar BKPV, van beeldkwaliteit naar burgertevredenheid en in plaats van technisch wordt er ook functioneel gespecificeerd. Dit heeft alles te maken met de veranderende rol van de openbare ruimte en een veranderende maatschappij, de veranderende rol van de overheid (een terugtrekkende overheid), de invloed van burgers, bedrijven en organisaties, klimaatverandering en duurzaamheid. En een openbare ruimte die zoveel mogelijk meerwaarde moet opleveren!

HAS Hogeschool verzorgt al jaren cursussen rondom contracten en openbare ruimte met en voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Een van de conclusies die wij met zekerheid kunnen trekken: beide partijen willen vooruit! Een aannemer wil meer verantwoordelijkheid en een opdrachtgever wil die verantwoordelijkheid graag overdragen. Maar hoe? Want deze veranderingen hebben vergaande consequenties voor zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer! Qua gunning en aanbesteding, contractvorm, maar ook voor wat betreft de taken en rollen: met het veranderen van de samenwerkingsvorm zullen ook de organisaties mee moeten veranderen.

Binnen de Leerlijn Contracten in het Groen wordt ook de masterclass Succesvol sturen door optimaal gebruik 'Beste Prijs-Kwaliteit criteria' (EMVI) aangeboden.

Voor wie

Werk je momenteel aan projecten in de (groene) leefomgeving en merk je dat het complexe werkveld meer van je vraagt? Dan is deze masterclasses bij uitstek geschikt voor
jou!

Duur

1 dag

Toelatingseisen

Wij verwachten van jou een afgeronde, relevante opleiding op tenminste mbo niveau 4 en dat je werkzaam bent in het werkveld van beheer leefomgeving.

Certificering

Voor iedere met goed resultaat afgeronde masterclass ontvang je een bewijs van deelname.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
1 dag
Investering
€ 495,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 495,00
Totaalprijs
€ 495,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 103,95
Totaalprijs
€ 598,95
incl. BTW
Zet de stap!