Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Masterclass Datagestuurd groenbeheer

Dat data steeds belangrijker thema worden in het beheer van de leefomgeving is een onomkeerbare en interessante ontwikkeling die veel kansen biedt. Maar wat wil je eigenlijk weten, welke vragen moet je stellen?

Inhoud

De masterclass Data gestuurd groenbeheer is een onderdeel van de Leerlijn Groen, het nieuwe kapitaal.

In de stedelijke omgeving wordt groen gezien als de oplossing voor veel problemen: van meer biodiversiteit tot het voorkomen van eenzaamheid. De ambitie stellen is makkelijk, het komen tot kritische prestatie indicatoren is al lastiger, maar hoe realiseer je nu de doelstellingen? Hoe kan ik met het aanwezige groenareaal nu werkelijk iets doen aan klimaat en biodiversiteit. Welke groeninrichting gaat ervoor zorgen dat mensen naar buiten gaan? Weten waar de kansen liggen is een eerste stap: wat is nu werkelijk zinvol om aandacht aan te geven? Stap 2 is om het areaal te analyseren, wat doet het nu en wat zou het kunnen doen. En dan de derde stap: wat moet ik doen maar ook wat Kan ik doen. Want wat is het budget, de randvoorwaarden vanuit contract, de visies, beleidsnotities etc. Laten we eerlijk zijn als groene vakwereld: hier is nog een wereld te winnen. Er zijn al goede ervaringen opgedaan en er zijn interessante ideeën, maar ook hier is nog veel te ontdekken.

Binnen de Leerlijn Groen, het nieuwe kapitaal bieden wij ook de masterclasse Groen en ecosystemen en Verhogen biodiversiteit aan.

Voor wie

Werk je momenteel aan projecten in de (groene) leefomgeving en merk je dat het complexe werkveld meer van je vraagt? Dan is deze masterclasses bij uitstek geschikt voor
jou!

Duur

1 dag

Toelatingseisen

Wij verwachten van jou een afgeronde, relevante opleiding op tenminste mbo niveau 4 en dat je werkzaam bent in het werkveld van beheer leefomgeving.

Certificering

Voor iedere met goed resultaat afgeronde masterclass ontvang je een bewijs van deelname.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
1 dag
Investering
€ 495,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 495,00
Totaalprijs
€ 495,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 103,95
Totaalprijs
€ 598,95
incl. BTW
Zet de stap!