Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Masterclass Digitale data 'Voor efficiënt en duurzaam beheer van de openbare ruimte'

  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Opleidingen en cursussen
  3. Bedrijfsopleidingen
  4. Masterclass Digitale data 'Voor efficiënt en duurzaam beheer van de openbare ruimte'

Actuele en betrouwbare gegevens zijn onmisbaar voor organisaties en professionals die werken aan ontwerp, realisatie en/of beheer van de openbare ruimte. De beschikbaarheid van data is tegenwoordig enorm. Maar hoe weet je waar deze informatie te vinden is en of de bronnen die je raadpleegt betrouwbaar en actueel zijn? En hoe zorg je ervoor dat je met de verzamelde informatie daadwerkelijk waarde creëert in het proces van ontwerp, inrichting en/of beheer van de openbare ruimte. Tijdens de masterclass digitale data worden deze vragen voor jou beantwoord.

Inhoud

Kennis vergaren

De sessie verschaft Inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke data en technologieën, en de beschikbare bronnen voor bruikbare en betrouwbare data. Tevens leer je hoe jij deze informatie moet interpreteren.

Kennis delen

De kennissessie biedt jou de gelegenheid kennis en ervaringen uit te wisselen met collega’s uit het werkveld. We sturen tijdens deze dag op het ‘leren van elkaar’ en het bundelen van krachten. Nieuwe inzichten en andere zienswijzen zorgen voor waardevolle discussies en zijn blik verruimend.

Van Kennis naar kracht

Op basis van verkregen inzichten ben je beter staat te beoordelen welke kansen het werken met data jou en jouw organisatie biedt, hoe het gebruik van data ingezet kan worden om processen optimaal in te richten en hoe inzichten jou kunnen helpen bij het maken van strategische keuzes.

Programma

13.00 uur – 14.30 uur
Inspiratiesessie: De wondere wereld van (open) data

14.30 uur – 16.00 uur
Aan de slag met uw praktijk: Aan de hand van een stappenplan werk je in groepsverband aan een voor jou relevante praktijkcase:
1. Data verzamelen (proces en bronnen)
2. Data analyseren en interpreteren
3. Data vertalen naar advies

16.00 uur – 17.00 uur
Brainstormsessie: Op basis van opgedane kennis en verkregen inzichten brainstormen over de kansen en uitdagingen van digitale data voor jouw organisatie.

Voor wie?

Werk je momenteel aan projecten in de openbare ruimte en merk je dat data steeds belangrijker wordt? Ben je zoekende naar hoe je data het beste in kunt zetten voor optimaal resultaat? Dan is deze cursus bij uitstek geschikt voor jou!

De masterclass is bedoeld voor beleidsmakers, projectleiders, adviseurs en bedrijven die professioneel bezig zijn met de planning, ontwikkeling en beheer van de groene leefomgeving.

Locatie

De Masterclass vindt plaats bij HAS Hogeschool te 's-Hertogenbosch

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
1 dag
Zet de stap!