Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Masterclass leiderschap voor de voedseltransitie

akkerveld met tractor
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Opleidingen en cursussen
  3. Bedrijfsopleidingen
  4. Masterclass Leiderschap voor de voedseltransitie

Het stormt in het voedselsysteem – klimaatverandering, stikstof, dierenwelzijn – de één na de andere uitdaging komt op ons af. Maar tegelijkertijd zijn er nog nooit zo veel voedselvernieuwers geweest. Ben jij een van die vormgevers van de verandering? Dan is deze masterclass iets voor jou.

Inhoud

Plantaardige eiwitproducten schieten als paddenstoelen uit de grond. Boeren maken business van natuurinclusief produceren in de korte keten. En ook van oudsher gevestigde partijen sluiten aan: de industrie werkt mee aan eiwittransitie, de politiek onderstreept de noodzaak van een transitie naar kringlooplandbouw. Daarmee breekt er een nieuwe fase in de Voedseltransitie aan: experimenten zijn nog steeds belangrijk, maar er is nieuw leiderschap nodig om ze daadwerkelijk te laten doorbreken.

In de tweedaagse Masterclass 'Leiderschap voor de voedseltransitie: Opbouw, ombouw en afbouw' analyseer je hoe je mogelijkheden voor nieuw, transitiegericht leiderschap kunt identificeren, en hoe je kunt samenwerken om daadwerkelijk tot handelen over te gaan.

Resultaten:
• Je krijgt handvatten aangereikt om mogelijkheden voor leiderschap te identificeren.
• Je leert zelf vanuit transitieperspectief naar het voedselsysteem te kijken.
• Je ontwikkelt een duidelijke visie op je eigen positie in de voedseltransitie.
• Je identificeert opties om zelf transitiegericht leiderschap te ontplooien.

Eerste bijeenkomst: 'Ruimte voor voedseltransitie?'

Tweede bijeenkomst: 'Transitiegericht leiderschap'

Docenten

Deze masterclass staat onder leiding van:

  • PJ Beers (HAS Hogeschool / Dutch Research Institute for Transitions),
  • Marloes Vermeer (Waarde van het Land) en
  • Katrien van Beurden (Waarde van het Land)

Voor wie?

Je werkt in de Food- & Agribusiness en bent overtuigd van de noodzaak van voedseltransitie, én op zoek naar een goede manier om positie te kiezen en bij te dragen. Afhankelijk van je achtergrond doe je dit op geheel eigen wijze – als ketenpartner, bankier, accountant, boerenbestuurder, ondernemer, beleidsmaker. Vanuit elke positie is er een rol mogelijk, de uitdaging is om ook de juiste partners te vinden. Het diverse deelnemersveld van deze cursus helpt je daarbij.

Duur

De masterclass bestaat uit twee online bijeenkomsten. Deze vinden plaats op 19 november en 17 december. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en eindigen omstreeks 22.00 uur.

Prijs

De masterclasses worden gesubsidieerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en daarom worden deze kosteloos aangeboden.


Deze Masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door: Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Andere partners zijn:

Achmea, Flynth, ZLTO, Rabobank, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Waarde van het Land, NAJK, LTON, MFNH en HAS Hogeschool.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
2 dagen

Dankzij de subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kunnen wij deze 2 bijeenkomsten kosteloos aanbieden.