Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Bijeenkomsten Masterclass Leiderschap voor de voedseltransitie

akkerveld met tractor

Het stormt in het voedselsysteem – klimaatverandering, stikstof, dierenwelzijn – de één na de andere uitdaging komt op ons af. Maar tegelijkertijd zijn er nog nooit zo veel voedselvernieuwers geweest. Ben jij een van die vormgevers van de verandering? Dan is deze masterclass iets voor jou.

1ste bijeenkomst 19 november: 'Ruimte voor voedseltransitie?'

Om leiderschap te tonen, moet je eerst weten waar de ruimte zit. In de 1ste bijeenkomst kijken we naar de lange termijn ontwikkelingen en autonome trends (bevolkingsgroei, klimaatverandering) buiten het voedselsysteem, naar hoe het huidige systeem is georganiseerd, en naar tekenen van voedseltransitie; waar kraakt het voedselsysteem in zijn voegen? Waar zien we destabilisatie, of zelfs chaos ontstaan? Waar zijn de tekenen van versnelling? Zo identificeren we gezamenlijk ruimte voor transitie, en boren we de basis aan voor transitiegericht leiderschap.


2e bijeenkomst 17 december: 'Transitiegericht leiderschap'

Waar sta je in de voedseltransitie? Hoe wordt je geraakt door lopende veranderingen? En waar zie je kansen voor een nieuwe rol in de toekomst?
In de 2e bijeenkomst beginnen deelnemers met het onderzoek van hun eigen positie. Vanuit die positie zoek je opnieuw naar ruimte, maar ditmaal voor jouw eigen leiderschap. In de 2e helft van de bijeenkomst begeleiden wij je bij het omzetten van jouw positie naar mogelijkheden voor nieuw handelingsperspectief, door vanuit jouw persoonlijke waarden te zoeken naar kansrijke allianties en projecten.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
2 dagen

Dankzij de subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kunnen wij deze 2 bijeenkomsten kosteloos aanbieden.