Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Masterclass Sturen op urgentie in plaats van frequentie

  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Opleidingen en cursussen
  3. Bedrijfsopleidingen
  4. Masterclass Sturen op urgentie in plaats van frequentie

Hoe zorg je ervoor dat het groenareaal een bijdrage levert aan maatschappelijke opgaven? Hoe bepaal je de opgaven en hoe bepaal je of een maatregel rendeert? Tijdens deze twee daagse masterclass wordt u doormiddel van een aantal methodieken meegenomen in het proces van sturen op urgentie.

Inhoud

De masterclass Sturen op urgentie in plaats van frequentie is onderdeel van de Leerlijn Impact door groen.

Het beheren van de openbare ruimte is al lang niet meer het terrein van alleen de gemeentelijke beheerders. Stakeholders, gebruikers, andere afdelingen, marktpartijen: iedereen wil en gaat zich ermee bemoeien. Van openbare ruimte is het naar leefomgeving gegaan.

De laatste jaren ziet de overheid haar taak in die leefomgeving echter niet alleen louter technisch, maar koppelt maatschappelijke opgaven aan die leefomgeving. Technische afdelingen moeten nu met technische middelen en assets een bijdrage leveren aan maatschappelijke thema’s. Budgetten openbare ruimte dienen dus niet alleen een technisch maar ook een maatschappelijk doel. Aan de verantwoordelijke afdelingen, gemeentelijk, aannemers etc., de uitdaging om maatschappelijke impact te creëren!

Daarnaast is het participeren in het groen al lang niet meer ‘mee helpen’ maar meedenken! Wat een hele nieuwe uitdaging vormt: hoe kunnen gebruikers van de leefomgeving meegenomen worden in het proces van keuzesmaken om ook tot uiteindelijk maatschappelijke impact te creëren! Belangrijkste steekwoord is: keuzes maken!

Binnen de Leerlijn Impact door Groen wordt ook de masterclass Co-creatie met stakeholders aangeboden.

Voor wie

Werk je momenteel aan projecten in de (groene) leefomgeving en merk je dat het complexe werkveld meer van je vraagt? Dan is deze masterclasses bij uitstek geschikt voor jou!

Duur

2 dagen

Toelatingseisen

Wij verwachten van jou een afgeronde, relevante opleiding op tenminste mbo niveau 4 en dat je werkzaam bent in het werkveld van beheer leefomgeving.

Certificering

Voor iedere met goed resultaat afgeronde masterclass ontvang je een bewijs van deelname.

Samenvatting

Aanvangsdatum
01 januari 2021
Duur
2 dagen
Investering
€ 990,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 990,00
Totaalprijs
€ 990,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 207,90
Totaalprijs
€ 1.197,90
incl. BTW
Zet de stap!