Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Ondernemen in de akkerbouw in 2030

Op weg naar nieuw perspectief. De akkerbouw staat voor grote uitdagingen: hoe werken we aan kringlooplandbouw? Kunnen we innoveren in bodem & water, productie, afzet of verwerking? Hoe vinden en binden we mogelijke samenwerkingspartners? Hoe past het bedrijf in nieuwe leveranciers-relaties, in een regionale en (inter)nationale context? En hoe beheers je risico’s op het bedrijf door bijvoorbeeld schade door droogte? Alleen het hebben van ‘groene vingers’ is allang niet meer voldoende: zonder visie, perspectief en leiderschap geen succes. In deze cursus ondernemen in de akkerbouw in 2030 zet je samen met collega’s de eerste stappen op weg met nieuw perspectief….! Je leert alles om een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf te creëren.

Inhoud

Naast de 5 modules krijg je de mogelijkheid om een ondernemerschapsassessment te doen. Wij werken hierbij met de DISC-profielen. Het geeft je inzicht in jezelf als persoon in relatie tot je ondernemerschapskwaliteiten. Je wordt hierin gedurende het traject bijgestaan door een persoonlijke coach, die je helpt jouw uitdagingen te realiseren en de opleiding om te zetten in concrete actieplannen.

Voor wie

Je bent ondernemer, mede-eigenaar of bedrijfsopvolger van een akkerbouwbedrijf en je wilt investeren in jezelf en je bedrijf.

Duur

In totaal bestaat de opleiding uit 10 bijeenkomsten van 16.00-21.00 uur, een individueel ondernemerschapsassessment en drie individuele coaching sessies. Hiermee heeft de cursus een doorlooptijd van 6 maanden.
Data voor de coaching gesprekken worden met jou persoonlijk afgestemd.
Cursusdata worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Locatie

Deze opleiding wordt verzorgd in de omgeving van Zeeland, West Brabant gegeven. Indien mogelijk op locatie bij deelnemende bedrijven.

Toelatingseisen

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau. We verwachten dat je minimaal MBO 4 werk- en/of denkniveau hebt verkregen door scholing en of ervaring.

Certificering

Na afronding van het traject ontvang je het certificaat ‘Ondernemen in de Akkerbouw 2030’ van HAS Hogeschool Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.


Deze opleiding wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Logo CZAV

Samenvatting

Aanvangsdatum
02 februari 2021
Duur
6 maanden
Investering
€ 3.700,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 3.500,00
Cateringarrangement
€ 200,00
Totaalprijs
€ 3.700,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 753,00
Totaalprijs
€ 4.453,00
incl. BTW
Zet de stap!