Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Masterclass Data science in AgriFood II: Inwinnen van data

 1. HAS Bedrijfsopleidingen
 2. Opleidingen en cursussen
 3. Bedrijfsopleidingen
 4. Online Masterclass Data Science in Agrifood II: Inwinnen van data

Data is niet meer weg te denken uit alle schakels in de agrifoodketen. We zien toepassingen in stalsystemen, genetica, tracking & tracing van dieren, duurzaamheid en marketing. De verwachting is dat dit in de toekomst alleen nog maar toe zal nemen. Goed gebruik van data wordt daarmee onontbeerlijk voor de concurrentiepositie van de agrifoodsector.

Dit is de tweede masterclass van de vier interactieve Online Masterclasses Data Science in Agrifood die zich richt op ondernemers in de agrifood die meer willen weten over de kansen en toepassingen van data science in de agrifoodsector en de mogelijkheden binnen hun bedrijf.

Inhoud

Na het helder krijgen van de vraag wat je precies wilt bereiken met behulp van data, is inwinnen van data meestal de eerste stap in het proces. Hiervoor kun je investeren in technologie op je eigen bedrijf zoals sensoren of andere meetapparatuur, maar je kunt ook gegeven gebruiken uit externe databronnen.

Data / ICT / technologie:

 • Data inwinningsmethoden
 • Sensortechniek: keuze, plaatsing, frequentie, kosten etc., gebruik maken van externe data
 • Betrouwbaarheid & kwaliteit data

Agrifood:

 • Case studies uit de tuinbouw (GROW!, Autonomous Greenhouse Challenge, ..)
 • Waar kun je data verzamelen?
 • Kosten: wat kost het en wat brengt het op?
 • Welke externe data zou je kunnen gebruiken?

Sprekers:
•    Jasper den Besten, lector Nieuwe Teeltsystemen HAS Hogeschool
•    Marcel Zevenbergen, programma manager Smart AgriFood TNO/OnePlanet

Na de presentaties van de sprekers volgt het interactieve deel: onder leiding van een moderator krijg je als deelnemer ruim de tijd om vragen te stellen aan de sprekers. Zo kun je dieper ingaan op de inhoud en de mogelijke toepassingen binnen jouw eigen situatie.

Voor wie?

Ondernemers (mkb) in de agrifoodsector (veehouderij, food, tuinbouw, e.a.) die meer willen weten over de mogelijkheden en toepassingen van data science in de agrifoodketen en hun eigen bedrijf. De masterclass is gericht op de groep die nog niet veel ervaring heeft met deze materie en is bedoeld om te informeren over het hoe en waarom en te inspireren met concrete toepassingsmogelijkheden.

Voor studenten en docenten van HAS Hogeschool, Avans Hogeschool, JADS en het Koning Willem I College is deze Masterclass kosteloos.

Duur

De Online Masterclasses Data Science in Agrifood worden gegeven op:

Elke masterclass duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Toelatingseisen

Wij vragen geen specifieke toelatingseisen.

Investering

Deelname aan de volledige serie Masterclasses Data Science in Agrifood kost € 100,- ex. btw. Kosten voor deelname aan een losse Masterclass zijn € 30,- ex. btw.

Voor studenten en docenten van HAS Hogeschool, Avans Hogeschool, JADS en het Koning Willem I College (partners van DataLab AgriFood) zijn deze masterclasses kosteloos.

DataLab AgriFood

De masterclass is mede tot stand gekomen vanuit het project DataLab AgriFood (FARM IT! PROJ-01742). Dit project is een samenwerking tussen Koning Willem I College, HAS Hogeschool, Avans Hogeschool, JADS (Jheronimus Academy of Data Science), KPN, ATOS Nederland, Farmhack en Koninklijke Fruitmasters.

Samenvatting

Aanvangsdatum
25 maart 2021
Duur
2 uren
Investering
€ 30,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 30,00
Totaalprijs
€ 30,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 6,30
Totaalprijs
€ 36,30
incl. BTW