Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Opleiding Bedrijfsleider tuinbouw

Moderne bedrijven zitten steeds complexer in elkaar. Bedrijven in de (glas)tuinbouw, boomteelt, vollegrondsgroenten, akkerbouw worden groter en steeds vaker trekt een ondernemer een bedrijfsleider aan. Van deze bedrijfsleiders wordt ook steeds een beroep gedaan op goed ontwikkelde managementvaardigheden. Je moet verstand hebben van personeelsmanagement, energiemanagement, marketing, risicomanagement en zeker ook van financieel management. De moderne bedrijfsleider maakt in overleg met de ondernemer een strategisch plan voor de toekomst van het bedrijf en past daar de dagelijkse bedrijfsvoering op aan. De bedrijfsleider voert structureel overleg met de directie en adviseert de directie. Hij moet op strategische punten goed kunnen sparren met de directie en de plannen van de directie kunnen implementeren in zijn bedrijf. Deze opleiding is ontwikkeld door HAS Hogeschool samen met de scholingsconsulenten en de werkgevers. De opleiding is een logisch vervolg op de opleiding aankomend bedrijfsleider van Lentiz | Cursus & consult. De opleiding wordt verzorgd op een locatie in het Westland.

Inhoud

De opleiding Bedrijfsleider tuinbouw bestaat uit 8 plenaire bijeenkomsten, een persoonlijkheidstest en twee coachsessies. Je zult tijdens de opleiding aan de verbetering/optimalisatie van jouw bedrijf gaan werken. Je werkt aan jouw eigen casus per module zodat je aan het einde van de opleiding diverse stappen hebt gemaakt in de verbetering/optimalisering van jouw bedrijfsvoering. Uiteraard helpen wij je hiermee wanneer nodig. Je krijgt lessen van ervaren en deskundige docenten van HAS Hogeschool, die thuis zijn in de tuinbouw en van gastdocenten die per onderwerp ingaan op de ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Hieronder staan de verschillende modules kort beschreven:

- Jij, het bedrijf en de omgeving
- Financieel management
- HRM & Leiderschap
- Lean & Workflow management
- Strategische marketing & ketenmanagement

Voor wie?

Je bent werkzaam als bedrijfsleider in de sector.

Duur

De opleiding bestaat uit 8 bijeenkomsten van 16.00 tot 21.00 uur.

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo 4 diploma of vergelijkbaar of je bent werkzaam als bedrijfsleider.

Certificering

Bij voldoende resultaat ontvang je het certificaat ‘Bedrijfsleider tuinbouw’ van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.

Het resultaat na de opleiding

Wil je weten waar en in welke functies je na de opleiding kunt werken? Bekijk hier de mogelijkheden:


Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met


Deze opleiding is een vervolg op de opleiding aankomend bedrijfsleider tuinbouw

Samenvatting

Aanvangsdatum
18 maart 2021
Duur
8 dagen
Investering
€ 3.250,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 3.000,00
Cateringarrangement
€ 250,00
Totaalprijs
€ 3.250,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 652,50
Totaalprijs
€ 3.902,50
incl. BTW
Deze opleiding komt in aanmerking voor een subsidie. Kijk voor de voorwaarden op: www.collandarbeidsmarkt.nl
Zet de stap!