Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

HAS Hogeschool en Corona

Corona virus
  1. HAS Hogeschool en Corona

Op deze pagina vind je informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus voor cursisten.

Houd de berichtgeving op www.has.nl/nl/coronaontwikkelingen nauwkeurig in de gaten. Hier plaatsen we updates, zodra er sprake is van nieuwe ontwikkelingen of besluiten.

HAS Hogeschool en de coronarichtlijnen

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor jou als cursist. Wij volgen in alle gevallen de adviezen van het RIVM, GGD, WHO en het ministerie van Buitenlandse Zaken. We begrijpen dat je vragen hebt naar aanleiding van het coronavirus in combinatie met jouw cursus en/of bedrijfsopleiding.

Je vindt op deze pagina een link naar de HAS Q&A met de meest gestelde vragen voor cursisten en links naar bijvoorbeeld de Q&A’s van het RIVM en de rijksoverheid.

Met het protocol 'Verantwoord werken en studeren op de HAS' scheppen we ruimte voor een veilig samenzijn op de HAS. Studenten, cursisten en medewerkers worden dringend verzocht zich te houden aan de maatregelen en aanwijzingen in dit protocol. Ook is het verplicht om binnen de HAS-gebouwen een mondkapje te dragen.

Tevens geldt, zowel op vestigingen van HAS Hogeschool als op alle externe cursuslocaties, in verband met je eigen veiligheid en die van je medecursisten:

  • Heb je COVID-19 gerelateerde klachten die je conform de RIVM-richtlijnen verplichten om je te laten testen?  
    Dan verzoeken we je vriendelijk pas weer naar de cursuslocatie te komen bij een negatieve testuitslag óf wanneer je 24 uur geen klachten meer hebt die passen bij COVID-19 én wanneer het minimaal 7 dagen geleden is dat je ziek werd.
  • Houd je aan alle geldende regels inzake Corona op je cursuslocatie.
    Dat gaat enerzijds om de regels/protocollen die de cursuslocatie stelt en anderzijds de regels die de overheid stelt rondom persoonlijke hygiëne (zoals hoesten in de elleboog).

We kunnen op dit moment nog niet van alle cursussen aangeven in welke vorm deze gegeven zal worden. Het geheel of gedeeltelijk omzetten van een cursus naar een online cursus behoort tot de mogelijkheden. Per cursus wordt een beslissing genomen en worden de betrokken cursisten zo snel mogelijk geïnformeerd.

Vragen

Heb je vragen gerelateerd aan het coronavirus in combinatie met je cursus of afspraak? Vul dan het contactformulier in op.