Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Kenniskring

Het lectoraat heeft naast lector Antien Zuidberg, een kenniskring waaraan docenten en docent-onderzoekers/ontwerpers van de hbo bachelor opleidingen Food Innovation, Voedingsmiddelentechnologie en Veehouderij een actieve bijdrage leveren.

Groepsfoto kenniskring Lectoraat Design Methoden In Food

Lectoraat Design Methoden in Food.

Leden Kenniskring

 • Loes Willems
  Docent Food Innovation

 • Jan Buwalda
  Hogeschooldocent Tuinbouw en akkerbouw 

 • Carmen Houben 
  Docent Food Innovation

 • Boukje Bakema
  Docent Food Innovation

 • Maarten Luijf 
  Adviseur Food

 • Stefan Hermsen
  Hogeschooldocent Food Innovation 

 • Annelies Verspeek - van der Stelt 
  Docent Food Innovation

Het lectoraat werkt samen met andere lectoraten binnen het agro-food domein, zoals:

Lector Design methoden in Food

Antien Zuidberg

Lector Design methoden in Food


E: A.Zuidberg@has.nl

T: +3188 8903885

Actueel

 • Student Rody van den Heuvel wint Voedselzuinigheidsaward met project Challenge Beefy Green

  Rody van den Heuvel – student Food Innovation bij HAS Hogeschool – heeft de Voedselzuinigheidsaward gewonnen met het project Challenge Beefy Green. De award werd uitgereikt door de HAS, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank aan een student of groep studenten die het meest impactvolle voedselverspillingsproject hebben uitgevoerd sinds de start van de eerste Brabantse Hbo Voedselverspillingschallenge.

  Lees meer

 • HAS Hogeschool start eerste Brabantse Hbo Voedselverspillingschallenge

  HAS Hogeschool start op 14 september 2021 in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de Rabobank de eerste Brabantse Hbo Voedselverspillingschallenge. Het doel? Zoveel mogelijk studenten en bedrijven in Brabant bewust maken van hoeveel voedsel er nodeloos verspild wordt. Dit draagt positief bij aan het halen van Sustainable Development Goal 12.3 van de Verenigde Naties: vóór 2030 50% minder voedsel verspillen.

  Lees meer

 • Lectoraat Design methoden in Food focust zich komend jaar op voedseltransities

  Antien Zuidberg startte 3 jaar geleden bij HAS Hogeschool met haar lectoraat ‘Design methoden in Food’. Ze onderzocht in die periode allerlei design methoden op het gebied van waardevolle food-innovaties die consumensen bewegen in de richting van duurzaam en gezond eten. Komend jaar verleggen zij en haar kenniskring de focus naar onderzoek over gedrag ten behoeve van een gezonde en duurzame voedselkeuze, een keuze die voedseltransities ondersteunt.

  Lees meer

 • Guided Tour: Lectoraat Design Methoden in Food

  Designmethoden, methoden gebaseerd op design thinking, zijn zeer bruikbaar om antwoorden en oplossingen te vinden voor de complexe uitdagingen die wij tegenkomen in de agrofoodsector. Lector Design Methoden in Food Antien Zuidberg laat in deze rondleiding zien hoe daar vanuit haar lectoraat aan wordt gewerkt.

  Lees meer

 • Guided Tour: Het verleidingsmodel

  De focus van het lectoraat van Antien Zuidberg, Design Methoden in Food, richt zich primair op zinvolle foodinnovaties die consumenten bewegen in de richting van duurzaam en gezond eten. Haar overtuiging: consumenten moeten verleid worden.

  Lees meer

 • 3D Food Printing geeft mensen met kauw- en slikproblemen hun eetlust terug

  De afgelopen maanden deed HAS Hogeschool met enkele andere partijen gezamenlijk praktijkonderzoek met 3D geprint voedsel gericht op het verbeteren van de eetbeleving van dysfagie-patiënten. Op donderdag 24 juni vertellen de partners erover tijdens een bijeenkomst bij het Delta Agrifood Business in Bergen op Zoom.
  Vrouw eet 3D geprint eten

  Lees meer

 • Onderzoek upcycling voedselverspilling binnen Upcycling Food Waste Project

  Etensrestenfeestjes, zero waste apps, voedseldeelinitiatieven, korte en lange documentaires, eindeloze media- en sociale mediacampagnes - het lijkt erop dat de wereld eindelijk wakker geworden is. Terwijl bijna een miljard mensen iedere dag hongerlijden, wordt meer dan 30% van de voedselproductie wereldwijd verspild.
  Wortels

  Lees meer

 • HAS Hogeschool en lokale Rabobanken vernieuwen en intensiveren samenwerking

  HAS Hogeschool en verschillende lokale Rabobanken hebben recent hun samenwerking vernieuwd én geïntensiveerd. Niet alleen banken uit heel Brabant maar ook uit Limburg zijn bij de samenwerking betrokken. Het doel is samen een bijdrage te leveren aan een duurzame en toekomstbestendige agrofoodsector.
  Onderteken moment vier personen

  Lees meer

Deel deze pagina